НОВИНИ

Арбитражната комисия намали глобата на баскетболния Черно море Тича

арбитражната комисия намали глобата баскетболния черно море тича
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 06.03.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

На свое заседание Арбитражната комисия към БФ Баскетбол разгледа Възражение от 27.02.2023 г. от Черно море Тича срещу Решение от 21.02.2023 г. от заседание на Дисциплинарно-административния съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ), с което на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ е наложено на БК „Черно море Тича“ наказание имуществена санкция в размер на 1500 (хиляда и петстотин) на основание чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване на установения ред по време по време на срещата срещу Берое от 16 февруари.

След като се запозна с решението на ДАС на НБЛ, възражението на Черно море Тича и доклада на дежурния представител, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол изиска писмени обяснения от старши-съдията на срещата Ивайло Ресиловски. Въз основа на всички документи АК прием, че извършване на нарушение на разпоредбата на чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ е налице. Върховният орган в рамките на федерацията постанови също:

„Въпреки това, предвид установената фактическа обстановка и обстоятелството, че това е първо подобно нарушение на отбора жалбоподател, наложената глоба е прекомерна, с оглед на което решението на ДАС на НБЛ следва да бъде частично отменено, а на БК Черно море Тича да бъде наложена санкция в размер на 500 лв.“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА съкруши Спартак Плевен и записа четвърта поредна от общо 13 победи в НБЛ
ЦСКА съкруши Спартак Плевен и записа четвърта поредна от общо 13 победи в НБЛ
Сблъсъци в Атланта при протест срещу изграждането на нов полицейски полигон
Сблъсъци в Атланта при протест срещу изграждането на нов полицейски полигон