НОВИНИ

Автогол спаси ЦСКА от резил на "Армията" (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
03:15, 31.08.2020
Чете се за: 01:18 мин.
Български футбол
автогол спаси цска резил армията видео

Отборът на ЦСКА-София победи Славия с минималното 1:0 в дербито от четвъртия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

По този начин "армейците" излезнаха еднолично начело във временното класиране с актив от 10 точки.

Първото полувреме започна с натиск на "червените", които владееха повече топката и търсеха гола от самото начало.

В 8-та минута Георги Йомов проби отляво и подаде хубав пас към Ахмедов, който стреля с глава, но стражът на гостите улови кълбото.

Осем минути по-късно, след изпълнение на ъглов удар Мазику центрира в наказателното поле и Валентин Антов стреля с глава, но топката рикошира в Соу, който беше пред него и излезе в аут.

Пет минути по-късно главният арбитър показа пресилен жълт картон на капитана на ЦСКА-София за шпагат срещу противников играч в "червената" половина на терена.

В 25-та минута Иван Турицов се контузи и бе принудително заменен от Амос Юга, който заигра като дефанзивен халф, Гълъбов зае позицията на десен бек, докато Антов се настани в центъра на защитата.

ЦСКА продължи да атакува и в 31-та минута, влезлият преди малко Юга изведе отлично Али Соу на стрелкова позиция, изстрелът му мина встрани от вратата на Славия.

В 41-та минута съдията подмина нарушение срещу Юга в центъра на терена, след което показа жълт картон на Юнус Санкаре за опасно влизане.

Само две минути след тази ситуация главният арбитър Петър Костадинов показа втори жълт и съответно червен картон на Санкаре за спорно нарушение срещу футболист на Славия.

Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част "армейците", макар и с човек по-малко на терена излязоха пределно мобилизирани и амбицирани да дадат всичко от себе си, за да спечелят трите точки.

"Белите" предимно се бранеха и накъсваха играта, докато "червените" непрестанно търсиха път към вратата на Стергиакис.

Най-чистото положение се откри пред защитника Юрген Матей, който бе изведен отлично от Стефано Белтраме, но останал сам не успя да се разпише и стреля над вратата.

В добавеното 4-минутно време на срещата ЦСКА-София поведе в резултата след като бранителят на Славия Венцислав Бенгюзов си отбеляза нелеп автогол, който мина между краката на Стергиакис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И днес горещо и сухо време
И днес горещо и сухо време
Локомотив Пд с успех над Черно море, Димитър Илиев с победен гол
Локомотив Пд с успех над Черно море, Димитър Илиев с победен гол