НОВИНИ

Азаренка се пербори с Пиронкова за приза "Завръщане на годината"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:39, 09.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Тенис
азаренка пербори пиронкова приза завръщане годината

От WTA обявиха носителките на наградите за сезон 2020 след проведенто гласуване, в което участие взеха представители на международните медии.

За наша радост сред номинираните тази година имаше и българско участие в лицето на нашата Цветана Пиронкова. Пловдивчанката беше номинирана в категория "Завръщане на Годината" след страхотното си представяне на US Open и Ролан Гарос, след тригодишно отсъствие заради майчинство.

В край на сметка призът в категорията отиде при Виктория Азаренка, която по подобие на Цвети отсъстваше от кортовете, заради раждането на сина си Лео.

Тенисистката от Беларус достигна до финала на US Open и това очевидно е наклонило везните в нейна полза за сметка на Цвети и останалите номинирани, които бяха Лаура Зигемунд и Патрисия Мариа-Тог

Американката София Кенин пък бе обявена за "Тенисистка на годината", след като триумфира с титлата от Откритото първенство на Австралия и също така достигна до финала на „Ролан Гарос“.

Най-добра двойка за сезона е Кристина Младенович (Франция) и Тимеа Бабош (Унгария).

Наставникът на шампионката от Париж Ига Швьонтек – полякът Пьотър Суршпутовски пък очаквано беше избран за най-добър треньор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с тежка програма на старта по пътя към Катар 2022
България с тежка програма на старта по пътя към Катар 2022
МС отпусна близо 65 млн. лв. за образование и наука
МС отпусна близо 65 млн. лв. за образование и наука