НОВИНИ

Балкан Ботевград надви ЦСКА и записа 13-и успех в НБЛ

Негативната серия за „червените“ достигна шест поредни загуби

Балкан Ботевград - ЦСКА
Снимка: Facebook: Balkan Botevgrad
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:37, 12.02.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът Балкан Ботевград се наложи над ЦСКА с 88:78 (24:25, 25:16, 14:19, 25:18) като гост в София в двубой от 21-ия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). Победата бе пета поредна и общо 13-а за Балкан, който излезе на четвърто място във временното класиране. Негативната серия за „червените“ достигна шест поредни загуби и те вече заемат петата позиция.

Балкан имаше предимство в резултата през по-голямата част от мача, но домакините не позволяваха по-сериозно откъсване и на моменти поемаха водачеството. ЦСКА взе точка аванс след 10 минути игра при 25:24, но във втората част ботевградчани дръпнаха с 13 точки, а на почивката водеха с 49:41.

Последва оспорвана трета четвърт, в чието начало гостите дръпнаха с 51:43, но „червените“ стигнаха до обрат след серия от 11 безответни точки до 54:51 в тяхна полза. Балкан реагира бързо и преди последния период фиксира преднина от 63:60. Точната стрелба от далечна дистанция на ботевградчани им позволи да увеличат дистанцията с ЦСКА до 79:68 при оставащи по-малко от пет минути и до края те не допуснаха домакините да застрашат водачеството им.

Йордан Минчев се отличи за успеха на Балкан с 22 точки, 7 борби 3 асистенции, Сюприйм Ханна се включи с 14 точки и 5 асистенции, а Илиян Пищиков реализира 13 точки.

Александър Радукич оформи „дабъл-дабъл“ за „червените“ с 21 точки и 14 борби, а с 20 точки и 8 борби завърши Георги Боянов.

В следващия 22-и кръг, последен за този етап на първенството, на 16 февруари тимът на ЦСКА ще гостува на Берое, докато Балкан ще посрещне Академик Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Давид Борбалан организира виртуална среща с треньорите от Първа и Втора лига
Давид Борбалан организира виртуална среща с треньорите от Първа и Втора лига
Румънка спечели титлата в категория до 49 килограма на европейското по вдигане на тежести в София
Румънка спечели титлата в категория до 49 килограма на европейското по вдигане на тежести в София