НОВИНИ

Балкан отказа и Берое за четири поред

Ботевградчани продължават с победите в контролите

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:01, 26.09.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
балкан черно море
Снимка: balkan-basket.com
Слушай новината

Балкан продължава да ниже победа след победа по време на своята подготовка за новия сезон. Момчетата на Васил Христов отказаха Берое Стара Загора с 81:68 в контрола, която се проведе в зала "Общинска".

Така "зелените" фиксираха четвърти последователен успех в контролите до този момент. За играчите на Даниел Клечков това пък бе последен приятелски мач преди официалните мачове в родния елит. Действащите вицешампиони в НБЛ са с баланс от четири победи и една загуба, а "зелено-белите" финишираха с огледален баланс.

За Балкан предстои още една контрола, която ще бъде на 30 септември (понеделник), когато ще приемат Шумен. От своя страна Берое ще открие сезона в шампионата на 3 октомври с мач срещу Ямбол.

Гостите поставиха ударно начало и това даде незабавен резултат, повеждайки с разлика от 12 точки в края на първата част. „Зелените“ рядко допускаха колебания и във втория период, за да се изстрелят на голямата почивка при 44:26.

Въпреки че домакините показаха съвсем различно лице при подновяването на играта и стопиха значително своето изоставане, действащите вицешампиони съумяха да не допуснат по-голям срив и в края на предпоследния период да се откъснат с 9 точки. Старозагорският отбор отново демонстрира характер във финалната десетка, но тимът от Ботевград използва силни последни минути и сложи точка на спора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил се блъсна в стълб в Пловдив, шофьорът загина на място
Автомобил се блъсна в стълб в Пловдив, шофьорът загина на място