НОВИНИ

Балкан се пребори за първото място на турнира в памет на Георги Христов

Ботевградчани удържаха Черно море за успешен край на приятелската надпревара

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:50, 21.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
балкан черно море
Снимка: balkan-basket.com
Слушай новината

Балкан спечели турнира в памет на Георги Христов, който се проведе в Ботевград. Действащите вицешампиони в НБЛ надвиха Черно море Тича със 78:73 в среща от последния трети ден, изиграна в „Арена Ботевград“.

По този начин селекцията на Васил Христов финишира приятелската надпревара с пълен актив от две победи, а баскетболистите на Георги Давидов приключиха на обратния полюс и завършиха на последната трета позиция, кипърският АЕЛ остана втори с успех и поражение.

Това се оказа достатъчно за „зелените“ да съберат баланс от три победи и една загуба преди старта на новия сезон, докато „моряците“ все още не знаят какво е успех в хода на своята подготовка и имат три загуби. За ботевградския тим предстои контрола с Берое в Стара Загора на 26 септември (четвъртък). От своя страна Черно море ще участва на Черноморските игри във Варна на 26 и 27 септември, а на полуфиналите ще срещне Шумен.

Високата резултатност се запази в запазена марка още в началните минути и в края на дебютния период домакините се отскубнаха с 2 точки. „Зелените“ увеличиха значително оборотите в следващата десетка и резултатът не закъсня, за да се приберат в съблекалнята при 50:39 в своя полза.

Действащите вицешампиони се опазиха от това да допускат големи колебания в хода на третата част и след 30 минути игра се пребориха за актив от 7 точки. В заключителната четвърт „моряците“ показаха, че нямат намерение да се предават и мечтата им за обрат изглеждаше все по-жива, но ботевградският тим удържа водачеството си до финалната сирена.

Иван Гаврилович поведе колоната на реализаторите за Балкан със 17 точки. Кори Рийвс се отличи с 15, Андрей Иванов финишира с 13.

Джон Флорвиъс отговори за Черно море с 15 точки. Николай Стоянов записа 15, Цветомир Чернокожев остана 13, Дехуан Граф остави на сметката си 12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снимка с Вяра, Надежда и Любов - любопитна инициатива се проведе в София
Снимка с Вяра, Надежда и Любов - любопитна инициатива се проведе в София
Хосе Луис Ачиари: Не ни се получи много добре играта
Хосе Луис Ачиари: Не ни се получи много добре играта