НОВИНИ

Берое извоюва първото място в група А, първи успех за Светкавица на финалите за девойки в Самоков

берое извоюва първото група първи успех светкавица финалите девойки самоков
Снимка: bgbasket.com
bnt avatar logo
от БНТ
13:53, 13.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое Стара Загора завърши груповата фаза на финалния турнир от Държавното първенство за девойки U19 на първо място. Тимът победи в спор за първата позиция Шампион 2006 след 86:74 в последния двубой от група А.

Така начело в групата се нарежда състава от Стара Загора с актив 3-0, след него Шампион 2006 с 2-1 успеха, на трета позиция Светкация с 2 победи и 2 загуби и на четвърто място Монтана с пасив 0-3.

Берое успя да си осигури двуцифрена преднина от 15 точки на почивката - 47:32, но баскетболистките на Ирена Колева стопиха изоставането си 5 точки в началото на заключителния период. Момичетата на Таня Гатева успяха отново да върнат разликата двуцифрена и да я запазят до края на срещата без да дават възможност на противника да стигне до равенство.

Яна Карамфилова бе най-резултатна за победата на Берое, като записа 19 точки. Димана Костова завърши с дабъл-дабъл от 18 точки и 12 борби, 15 добави Деана Стояновска, с дабъл-дабъл е и Мартина Георгиева - 12 точки и 16 борби.

Над всички в срещата и близо до двойни показатели за Шампион 2006 е Виктория Иванова - 38 точки и 9 борби, с 14 завърши Анджела Стамболян.

В първия двубой от деня Светкавица успя да се пребори за първата си победа, след като надигра Монтана 2003 със 77:68 в оспорвана среща, изиграна в "Арена Самоков".

Тимът от Монтана успя да направи обрат през втората четвърт и да излезе на почивката с преднина при 36:32. Отборът от Търговище обаче успя да си върне водачеството през последния период, който спечели след 27:16 и затвори двубоя с победа.

За успеха близо до дабъл-дабъл с 24 точки и 9 борби е Ина Ненкова. Двойни показатели от 22 точки и 18 борби записа Хелин Шакироглу, 12 и 7 борби добави Нил-Дениз Назимова, с 10 е Ния Лилова.

Цветелина Върбанова и Карина Иванова бяха най-резултатни за Монтана 2003 с по 13 точки, като втората добави и 11 борби, 12 отбеляза Десислава Езекиева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холгер Руне продължава в Рим, осигури си среща с местния любимец Фонини
Холгер Руне продължава в Рим, осигури си среща с местния любимец Фонини
Карлос Алкарас се надява да играе срещу Новак Джокович на финала на Мастърс турнира в Рим
Карлос Алкарас се надява да играе срещу Новак Джокович на финала на Мастърс турнира в Рим