НОВИНИ

Берое ликува след трилър срещу Балкан в Ботевград

Старозагорци намериха пътя към победата на старта на новия сезон в НБЛ

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:33, 06.10.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Снимка: balkan-basket.com
Слушай новината

Берое Стара Загора мина през драматично, но успешно начало на новия сезон в НБЛ. Баскетболистите на Даниел Клечков оцеляха срещу Балкан Ботевград с 92:91 в мач от дебютния кръг. В "Арена Ботевград" двата отбора сътвориха среща, изпълнена с немалко обрати, особено в края, но в последните секунди старозагорци изкопчиха победата от състава, воден от Васил Христов.

Двубоят за отбора от Стара Загора не доигра неговият капитан - Венцислав Петков, който натрупа 5 лични нарушения.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BC Balkan (@balkanbotevgrad)


Двата отбора заложиха на бързото темпо в началните минути и размяната на точни стрелби бе факт. Постепенно соловите изпълнения на Антъни Уокър и Кени Дай отвориха пътя на гостите към едноличното водачество. Домакините трудно намираха аргументи в офанзивен план и по този начин старозагорци си издействаха актив от 9 точки в края на дебютния период.

Двуцифрената разлика за отбора от Стара Загора бе факт в хода на втората част, тъй като Дариъс Банкс пое щафетата от своите съотборници, а Уокър напомни за себе си. Действащите вицешампиони най-сетне загатнаха за своите възможности в нападение и влязоха в релси чрез добри прояви на Андрей Иванов, Кори Рийвс и Къртис Джоунс, но гостите не се огънаха и се прибраха в съблекалнята при 45:43 в своя полза.

Бързата игра бе подвластна и в хода на третата десетка. Константин Тошков, Джоунс и Рийвс се развихриха за балканци, а от другата страна Банкс и Уокър имаха известни проблясъци. Впоследствие Николай Грозев и Георги Герганов се присъединиха към огневата мощ на ботевградчани, които влязоха в ролята на еднолични водачи и след 30 минути игра дръпнаха с 11 точки.

Гостите стартираха ударно заключителната четвърт и мечтата им да се върнат в играта се осъществи със съдействието на Кръстомир Михов, Мартин Русев, Уокър и Банкс. Иван Гаврилович и Грозев дадоха известна доза спокойствие на домакините, но Банкс и Дай помогнаха на старозагорци да се преборят за пълен обрат, повеждайки с 2 точки в последните 2 минути. Далечен снаряд на Грозев изведе балканци с точка актив във финалните 28 секунди. Атака по-късно Уокър не сбърка от наказателна линия за нов аванс в полза на отбора от Стара Загора в последните 4 секунди. В ответното нападение Джоунс се нагърби с отговорността да прати радостта в домакинския лагер, но неговия пробив се оказа неуспешен със сирената и всичко свърши.

Антъни Уокър окрили Берое със своите 32 точки и 11 борби. Дариъс Банкс регистрира 15, 8 овладени под двата ринга топки и 6 асистенции. Кени Дай и Кръстомир Михов реализираха по 14 точки.

Къртис Джоунс бе над всички за Балкан с 23 точки и 5 асистенции. Николай Грозев записа 14 точки, Кори Рийвс и Иван Гаврилович добавиха по 12, Андрей Иванов завърши с 10 и 9 борби.

На 14 октомври (понеделник) Берое бъде домакин на Академик Пловдив, а ден преди това Балкан ще има гостуване на Черно море Тича.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метростанция "Обеля" не работи, спукана тръба я наводни
Метростанция "Обеля" не работи, спукана тръба я наводни
За втори път отложиха двубоя на Григор Димитров в Шанхай
За втори път отложиха двубоя на Григор Димитров в Шанхай