НОВИНИ

Берое надви Славия и скъси разликата в класирането

Мартин Камбуров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 30.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое победи Славия с 2:1 в мач от 17-ия кръг на родния елит. Мартин Камбуров даде преднина на старозагорци, преди Питър Макрилос да изравни. Абубакар Тунгара оформи крайния резултат, а Ертан Томбак получи директен червен картон в края.

С началния сигнал на мача капитанът на домакините и голмайстор № 1 в българския футбол Мартин Камбуров стана вторият футболист с най-много изиграни мачове в елита. Това бе неговият 454-и двубой. Към момента той дели втората позиция в класацията с Марин Бакалов, а първи е Георги Илиев с 461 срещи.

След половин час игра Станислав Вуцов отрази опасен удар с глава на Мартин Камбуров. В 33-ата минута именно нападателят на домакините откри резултата. Той овладя подаване по земя на Умар Камара с гръб към противниковата врата, но се завъртя, за да отправи голов изстрел за 1:0.

През второто полувреме столичани потърсиха изравнителното попадение и след малко повече от час игра резервата Питър Макрилос възобнови равенството с плътен удар от границата на наказателното поле в близкия ъгъл.

В 69-ата минута възпитаниците на Петър Колев възобновиха преднината си от едно попадение. Абубакар Тунгара бе изведен сам срещу противниковия врата и от малък ъгъл оформи крайното 2:1.

Гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Ертан Томбак, заради грубо влизане в краката на Александър Василев. Първоначално защитникът получи жълт картон, но след намесата на ВАР бе изгонен.

Въпреки загубата Славия заема 5-ата позиция в класирането с актив от 27 точки. Берое е с 3 пункта по-малко и място по-надолу.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омикрон паникьоса света. Възможно ли е да бъде "подарък" за човечеството
Омикрон паникьоса света. Възможно ли е да бъде "подарък" за човечеството
Мика Зайкова: Оптимист съм, че ще има правителство
Мика Зайкова: Оптимист съм, че ще има правителство