НОВИНИ

Берое опроверга твърденията за бойкот в отбора

Старозагорци признават, че е имало забавяне в изплащането на последните възнаграджения в клуба

берое стара загора стартира лятна подготовка петима
Снимка: ПФК Берое Стара Загора
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 13.10.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Берое опроверга твърденията за бойкот в отбора. "Заралии" заявиха, че появилата се информация не отговаря на истината.

Старозагорци признават, че е имало забавяне в изплащането на последните възнаграждения в клуба, но този казус ще бъде разрешен в близкото бъдеще. Последното тренировъчно занимание в отбора не се е провело, поради необходимостта Енцо Еспиноса да претърпи спешна операция.

Левият краен бранител претърпя операция и ще отсъства за известно време от терена. Аржентинецът се подложи на интервенция за отстраняване на апендикса. Хирургическата намеса премина успешно и 22-годишният футболист вече започна своето възстановяване. До момента през сезона Еспиноса взе участие в 12 от 13-те мача на Берое в Първа лига.

Цялото изявление, публикувано на клубния сайт:

ПФК Берое желае да внесе яснота за своите фенове, относно ситуацията в клуба, след появилите се в медиите информации за „бойкот“ в отбора, които не отговарят на истината.

Отборът продължава да води тренировъчния си процес, за следващия двубой с Локомотив Пловдив, по план.

Предвид обстоятелствата и цялата информация, която се появява в различни медии за неизплатени заплати и непроведени тренировки – играчите и ръководството на Берое уточняваме каква е истината.

„Всъщност имаше забавяне на последното плащане, но се надяваме, че тази ситуация ще бъде уредена възможно най-скоро, тъй като предишната заплата е изплатена навреме. Заслужава да се уточни също, че причината тренировката да не се проведе е, че съотборник трябваше да бъде опериран по спешност. Вярваме, че всичко ще бъде решено скоро и всички сме обединени около целта да изкачим Берое възможно най-високо!“, уточни един от капитаните на Берое – Тиаго Сейхас, който е по-запознат със случващото се от медиите.

ПФК Берое моли заинтересованите от клуба медии да проверяват своята информация щателно преди публикуване. При въпроси относно състоянието, ситуацията на отбора и интервюта, пресслужбата на клуба е на разположение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест и масово напускане на медиците в болницата във Враца
Протест и масово напускане на медиците в болницата във Враца
Граждани се събраха пред НДК в София в подкрепа на палестинския народ
Граждани се събраха пред НДК в София в подкрепа на палестинския народ