НОВИНИ

Бетис и Севиля завършиха 1:1, три червени картона белязаха срещата

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:06, 07.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Бетис завърши 1:1 със Севиля в мач от 13-ия кръг на Ла Лига.
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бетис завърши 1:1 със Севиля в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. В дербито на Севиля имаше грозни изпълнения и три червени картона. Бетис завърши мача с 9 души, а Севиля с 10.

Първата възможност в сблъсъка се откри пред Бетис в 8-ата минута. Борха Иглесиас засече подаване от пряк свободен удар, но прати топката в гредата. В 37-ата минута Гонсало Монтиел извърши нарушение за червен картон. Ситуацията дълго време беше гледана със системата ВАР и в крайна сметка футболистът на Севиля беше изгонен.
В последната редовна минута от първото полувреме Хесус Навас отклони топката в собствената си мрежа и Бетис поведе с 1:0.

В добавеното време на първата част Набил Фекир също си заслужи червен картон и численото равенство на терена беше възстановено. В началото на втората част Иглеасиас получи директен червен картон, след като изпусна нервите си. Така Бетис трябваше да доиграе мача с девет души.

Постепенно умората си каза думата и Севиля успя да се възползва от численото си превъзходство. Домакините удържаха натиска на съперника, но в 82-рата минута Неманя Гудел възстанови равенството. Със страхотен удар от средна дистанция той закова топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Клаудио Браво.

След ремито Бетис е 4-ти във временното класиране с актив от 24 точки, докато Севиля е 17-и с 11. Лидер е Барселона с 34 точки, следван от Реал Мадрид с 32. Третата позиция е за Атлетико Мадрид с 24 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпик Марсилия победи съименника си от Лион с 1:0
Олимпик Марсилия победи съименника си от Лион с 1:0
20% скок в цената на водата в Благоевградско
20% скок в цената на водата в Благоевградско