НОВИНИ

БФС: Футболна България отговори на обвиненията за „натиск от БФС“

апелативният съд боби михайлов президент бфс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:09, 18.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

От Българския футболен съюз побързаха да отговорят на Димитър Бербатов и неговия екип, като показаха, че и представителите на централата се радват на подкрепа от страна клубовете. Те се опитаха да разсеят обвиненията, получени през последните дни.

Чрез становище в официалния сайт, от БФС разкриха, че имат одобрението на различни футболни деятели, които не подкрепят обвиненията от страна на Димитър Бербатов и неговия екип за оказван натиск.

Екипът на Димитър Бербатов внесе сигнал до прокуратурата срещу Борислав Михайлов. Жалбата е във връзка с получени от екипа на Бербатов сигнали за упражняване на натиск срещу клубовете, подкрепили кандидатурата на бившия играч на Манчестър Юнайтед за президент на централата.

Бербатов и екипът му разкриха, че зоналните ръководители на БФС са оказвали натиск към клубовете да се откажат от участието си в подписката за свикване на Извънреден конгрес на БФС на 21 септември.

От БФС отговориха, че са получили подкрепата на ФК Чико-Бунара, Академик и "ръководни футболни фактори от хасковския регион".

Ето и съобщението от страна на БФС:

Веднага след като Българският футболен съюз стана обект на публични обвинения в натиск спрямо клубовете и на внушения за опити за саботаж на евентуално Общо събрание на БФС, със съюза се свързаха представители на редица родни клубове, които изразиха желанието си лично да отговорят на необоснованите атаки.

Собственикът на столичния „Академик“ Вихър Данчев, благодетелят на ФК „Чико-Бунара“ Йордан Михайлов, както и ръководни футболни фактори от хасковския регион бяха категорични, че никой член на зоналните и областните структури на БФС не е правил опит да промени становището им по отношение на входираната на 11.08.2021 г. в деловодството на БФС подписка с искане за свикване на конгрес.

Нещо повече – според футболните деятели подобни обвинения сами по себе си са нонсенс, тъй като Българският футболен съюз, като администратор на спортни състезания, не разполага с лостовете и инструментите за предполагаемия „натиск“.

Изявлението на г-н Вихър Данчев можете да видите в YouTube канала на БФС тук, а мненията на останалите деятели – тук.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След консултациите при президента: ДПС ще подкрепят кабинет, но не безусловно
След консултациите при президента: ДПС ще подкрепят кабинет, но не безусловно
Четирима българи са в американска военна база в Кабул и очакват извеждане от страната
Четирима българи са в американска военна база в Кабул и очакват извеждане от страната