НОВИНИ

БФС: Получихме подписката за Извънреден конгрес на Бербатов

официално бфс отложи мачовете евроучастниците
bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 11.08.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

От Българския футболен съюз обявиха, че в офисите на централата има внесена подписка за свикване на Извънреден конгрес на организацията на 21 септември, входирана от екипа на Димитър Бербатов.

Преди няколко дни представители на бившия играч на Манчестър Юнайтед се опитаха да внесат в сградата на БФС подписка с подписите на 1/3 от клубовете, членове на БФС. Тогава обаче те не бяха допуснати вътре в сградата и останаха на двора. Като мотив от БФС обявиха, че точно в този момент е била извършвана дезинфекция.

Малко по-късно стана ясно, че подписката е внесена по електронен път.

Самият Димитър Бербатов е кандидат за президент на родната централа.

От БФС обявиха:

"Днес, 11.08.2021 г., в деловодството на Българския футболен съюз бе входиран набор от документи, представен като подписка с искане за свикване на конгрес на БФС съгласно чл. 37, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС. След извършване на проверка относно редовността на внесените документи в установения двуседмичен срок, Изпълнителният комитет на БФС ще се произнесе по направеното искане."

Това означава, че най-късно до 25 август Изпълкомът на БФС трябва да заяви дали ще свика Извънреден конгрес за избор на ново ръководство на централата на 21 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въведоха вечерен час в Ираклион на остров Крит
Въведоха вечерен час в Ираклион на остров Крит
Водещата на "По света и у нас" Юлия Наева роди син
Водещата на "По света и у нас" Юлия Наева роди син