НОВИНИ

Бившият собственик на Левски Тодор Батков обяви, че ще вземе нов пакет с акции на клуба

бившият собственик левски тодор батков обяви вземе нов пакет акции клуба
bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 21.04.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият собственик на Левски Тодор Батков обяви официално, че ще вземе нов пакет с акции на клуба. Офертата е отправена към бизнесмени и популярни левскари по време на официалното откриване на бизнес клуб "Левски" със съучредител настоящият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков. Мисията на организацията е да привлече дарения от бизнеса, културата и феновете зад граница в помощ на Левски в борбата с финансовата криза.

"В момента оформят емисията за увеличение на капитала, което беше гласувано на общото събрание на Левски, предстои да бъде вписана, ще бъдат приготвени пакети. Беше отправена поканата желаещите да се включат. Аз съм акционер, но ще си взема пакет от тези акции и ще помогна", заяви Батков за БНТ.

"В каква степен това сдружение ще помогне, сега е трудно да се каже, но името и марката Левски обединява много хора. Беше лансирано, че ще започне и активна работа сред българи в чужбина, привърженици на Левски - в Щатите, в Англия", добави Батков.

На срещата присъстваха председателят на Управителния съвет Борислав Георгиев, мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ АД Наско Сираков, членът на Надзорния съвет на „ПФК Левски" Венцислав Димитров, председателят на Управителния съвет на "ПФК Левски" Даниел Боримиров, учредители на Фондация „Спорт в България“, Константин Папазов, певицата Богдана Карадочева и още популярни лица свързани със "синия" клуб.

„Целта е да се формира общност от компании и успешни предприемачи, които искат да подкрепят „ПФК Левски“. Сред каузите на Бизнес клуб „Левски“ е да помогне на „Левски“ да се справи с изплащането на задълженията към Националната Агенция за приходите. Но не само. Бизнес клубът ще подкрепя и финансира отбора по отношение на развитието на спортно-техническата част, детско-юношеската школа, маркетинговата и административната му дейност“, обясни председателят на Бизнес клуба Борислав Георгиев.

Той уточни, че новата организация обединява предприемачи и фирми, чиято кауза е да помагат на футболния клуб.

"Принадлежността към Бизнес клуба носи престиж на включилите се в него, защото са водени от безкористното желание да допринесат за съхраняването на идеята „Левски“, като споделят ценности и спортна страст със свои съмишленици", допълни Георгиев.

Официална информация се очаква до десетина дни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на финансите ще представи параметрите на Бюджет 2023
Министерството на финансите ще представи параметрите на Бюджет 2023
Иван Портних отговори на партиите, които поискаха оставката му
Иван Портних отговори на партиите, които поискаха оставката му