НОВИНИ

БК ЦСКА привлече американския гард Маркъс Хамънд

цска привлече американския гард маркъс хамънд
Снимка: БК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 15.08.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболният ЦСКА обяви първото си чуждестранно ново попълнение през това лято, след като "червените" привлякоха американския гард Маркъс Хамънд.

Той е роден на 30 юни 2000 г. в Ню Йорк, висок е 190 сантиметра и до този момент се е подвизавал в редица университетски отбор, за последно в Нотр Дейм

В своята кариера в колежанското първенство по САЩ (NCAA) Хамънд има общо 137 мача, където записва средно на мач по 12 точки, 4 борби и 2 асистенции.

"Хамънд е енергичен и интелигентен гард, който умее да променя темпото на игра, изостря атаките и в същото време е отдаден в защита. Млад и нетърпелив да се изяви в Европа. С него и Брандън Йънг в редиците си ЦСКА ще има изключително разнообразие на позиция 1", написаха от БК ЦСКА.

Старши треньорът на "червените" Росен Барчовски изрази мнение пред клубния сайт, че оттук нататък отборът ще разполага с "двама класни състезатели на позицията плеймейкър" в допълнение към Брандън Йънг и освен това допълни, че с Хамънд в състава "ЦСКА ще бъде много по-близко до големите победи".

Самият баскетболист пък коментира пред сайта на "червените", че е готов за първото си предизвикателство в Европа и е фокусиран върху това отборът да се бори за трофеи.

"Готов съм на всичко, за да подобрявам играта си всеки мач, да радвам феновете на ЦСКА и съм фокусиран да печелим трофеи", заяви Маркъс Хамънд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда на бившия футболист Марио Метушев за убийство, извършено преди 5 години
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда на бившия футболист Марио Метушев за убийство, извършено преди 5 години
Почина режисьорката Нина Минкова
Почина режисьорката Нина Минкова