НОВИНИ

Брандън Йънг: Искам да добавя възможно най-голяма стойност от себе си в състава на България

брандън йънг скам добавя възможно голяма стойност себе състава българия
Снимка: BGbasket.com
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 09.08.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Натурализираният американски баскетболист Брандън Йънг вярва, че националния отбор на България има шансове за победа във всеки мач независимо срещу кого се изправя.

Гардът на ЦСКА даде интервю за сайта BGbasket.com броени преди своя дебют за "лъвовете", който ще бъде по време на предолимпийската квалификация в Истанбул, Турция.

Йънг замени в състава друг състезател от САЩ Коди Милър-Макинтайър, който помогна на българите да спечелят групата си от третия предварителен етап на квалификациите за Евробаскет 2025.

"Чувствам се добре в момента. Трудно ми беше в началото, защото мога да каже, че бях леко в лоша форма, но когато играх с останалите момчета 5 на 5, успявах да си възвърна формата. Трябваха ми 2-3 дни, за да вляза в правилния ритъм. В момента се чувствам по-добре. Изгледах мачовете от европейските предквалификации на тима. Има страхотна атмосфера в отбора, вижда се добра химия и енергия между състезателите. Искам да добавя възможно най-голяма стойност от себе си в състава. Това, което виждам до момента в момчетата е определено положително. Със сигурност ще има спадове в играта, но виждам много позитивни неща", започна американецът.

"Определено след края на сезона не успях да си почина достатъчно добре. Знаех, че трябва да дойда в националния отбор и да бъда в някаква форма. Може би успях да си почина в рамките на 5 дни вкъщи и след това се върнах към тренировъчния процес. Естествено не могат тези тренировки да се сравнят с истински мач и атмосферата покрай него. Нямам друг избор освен да бъда готов за предстоящите олимпийски квалификации. Ще вървим стъпка по стъпка, но когато мачовете дойдат, ще бъдем готови", продължи състезателят на БК ЦСКА.

"От това, което видях през тренировките и мачовете, младите момчета определено се вписват в състава. Може би, ако питаме някой от треньорите, ще има друго мнение, но не се знае. От това, което видях, играят здраво, колективно и това е всичко, което можем да искаме. Те трябва да излизат на терена и да оставят сърцето си там", допълни 31-годишният гард.

"Независимо срещу кои отбори играем, смятам, че винаги имаме шансове за победа. Винаги, излизайки на терена, имам чувството, че ще спечелим двубоя и смятам, че всеки един усеща същото. Ако всеки един го вярва, единствено небето ще ни бъде лимитът", завърши Брандън Йънг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладян е пожарът в хотела край хижа Здравец (СНИМКИ)
Овладян е пожарът в хотела край хижа Здравец (СНИМКИ)
Възобновяват предсрочно доставките на природен газ за София и Перник
Възобновяват предсрочно доставките на природен газ за София и Перник