НОВИНИ

Чеферин: Решаваме за градовете домакини на Евро 2020 на 20 април

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:42, 16.03.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
чеферин решаваме градове домакините евро 2020 апри

"Някои от градовете домакини на Евро 2020 това лято могат да отпаднат от сметките, ако не могат да гарантират присъствието на привърженици на стадионите", сподели президентът на УЕФА Александър Чеферин.

От Европейската футболна централа възнамеряват да проведат турнира, както беше предвидено в 12 градове домакини. Добре известен факт е, че първенството на Стария континент трябваше да се проведе през миналото лято, но пандемията от COVID-19 наложи отлагането на форума.

Въпреки това, мутациите на вируса и различните ограничения във всяка страна поставят под съмнение присъствието на фенове по трибуните.

В момента футболът в Европа се играе при закрити врата, но въпреки това Чеферин заяви:

„Имаме няколко сценария, но единствената гаранция, която можем да направим, е, че няма опция за провеждането на мач от Евро 2020 без публика. Всеки един домакин трябва да гарантира фенове по стадионите“.

УЕФА също така отхвърли слуховете, че ще отложи решението си за това кои от 12-те града ще останат домакини, казвайки, че крайният срок за градовете да предадат планове за броя фенове по трибуните остава 7 април.

Изпълнителният комитет на Европейската централа е насрочил среща за 19 април преди Конгреса на УЕФА ден по-късно, където ще бъдат окончателно определени градовете домакини на Евро 2020.

„Поставихме краен срок до 20 април за окончателно решение за Европейското първенство. Идеалният сценарий е да изиграем турнира в оригиналните 12 стадиона, но ако това не е възможно ще продължим в 10 или 11 страни, ако има такива, които не могат да изпълнят изисканите условия“, завърши словенецът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за проливни валежи и силен вятър и в сряда
Код жълто за проливни валежи и силен вятър и в сряда
Страхотно признание за Стефка Костадинова
Страхотно признание за Стефка Костадинова