НОВИНИ

Челси и Тотнъм поделиха точките след голово шоу в дербито на Лондон

челси тотнъм поделиха точките голово шоу дербито лондон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 14.08.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Челси и Тотнъм завършиха наравно 2:2 в дербито на Лондон от втория кръг на английската Висша лига.

„Сините“ откриха резултата на стадион „Стамфорд Бридж“ в 19-ата минута, когато Марк Кукурея центрира от ъглов удар в наказателното поле на „шпорите“, а непокритият Клаудиу Кулибали с изстрел от въздуха не остави никакви шансове на стража на гостите Юго Лорис, който безпомощно изгледа как топката влетя в близкия ляв ъгъл на вратата му.

Тотнъм изравни резултата в 68-ата минута чрез Пиер-Емил Хойберг, който с плътен диагонален изстрел по земя от границата на наказателното поле прати топката в далечния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Едуар Менди. Попадението предизвика недоволство от страна на футболистите на Челси, които искаха голът да бъде отменен заради нарушение Родриго Бентанкур срещу Кай Хавертц в зародиша на головата атака. Попадението бе преразгледано с ВАР, но нарушение на Бентанкур не бе остъдено и голът бе зачетен. На резервната скамейка на двата тима също настана врява, след като мениджърът на „шпорите“ се израдва бурно пред щаба на Челси, което разгневи Томас Тухел и двамата специалисти си размениха няколко реплики.

Домакините излязоха отново напред в резултата в 77-ата минута чрез Рийс Джемйс, който оставен непокрит в наказателното поле на гостите, получи подаване от Рахийм Стърлинг и с прецизен изстрел прати топката в мрежата зад Лорис.

Дълбоко в добавеното време на срещата Иван Перишич центрира в пеналтерията на „сините“, където най-съобразителен бе Хари Кейн, който се извизи във въздуха и с изстрел с глава донесе точката за Тотнъм.

В класирането Челси е седми с актив от 4 точки, колкото има и четвъртият Тотнъм, но „шпорите“ са с по-добра голова разлика. Лидер е шампионът Манчестър Сити с актив от 6 точки след два изиграни кръга.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически престрелки заради газовия интерконектор (ОБЗОР)
Политически престрелки заради газовия интерконектор (ОБЗОР)
Заплита се мистерията около убийството на бизнесмена в село Кладница - какви са версиите
Заплита се мистерията около убийството на бизнесмена в село Кладница - какви са версиите