НОВИНИ

Черно море разгроми Черноморец Балчик в последната си контрола

черно море разгроми черноморец балчик последната контрола
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 08.07.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черно море спечели с 4:0 срещу Черноморец Балчик последната си контрола, играна на стадион "Тича". Домакините решиха изхода от мача още през първото полувреме, когато успяха да вкарат 3 гола чрез Атанас Илиев от дузпа, Матеус Машадо и Мазир Сула. През втората част Матеус Машадо вкара четвъртия гол за "моряците" и своя втори в мача, с което оформи крайния резултат.

Първата сериозна възможност в мача бе за Черно море в 4-та минута, когато Матеус Машадо стреля по земя от 10-тина метра, но топката се отби в страничната греда. В 12-та минута съдията отсъди дузпа за Черно море за нарушение срещу Мазир Сула, която Атанас Илиев реализира.

В 19-та минута Васил Панайотов стреля по земя от границата на наказателното поле, но вратарят Димитър Илиев улови топката. В 28-та минута Матеус Машадо стреля от удобна позиция, топката рикошира в играч на гостите и премина опасно над вратата на Черноморец. В 38-та минута Васил Панайотов отново имаше възможност и стреля от границата на наказателното поле фронтално срещу вратата, но топката премина над нея.

В 41-та минута Мазир Сула центрира от корнер, а Матеус Машадо засече топката с глава за 2:0. В 45-та минута Атанас Илиев върна в наказателното поле топката към Мазир Сула, който с топовен изстрел вкара за 3:0, след което съдията веднага свири края на първата част.

В 46-та минута, след грешка в отбраната на гостите, топката стигна до Васил Панайотов, който от границата на наказателното поле стреля слабо и вратарят Галин Григоров улови. В 54-та минута Матеус Машадо бе изведен в отлична позиция отдясно, напредна и навлезе в наказателното поле и с хубав удар по диагонал вкара четвърти гол за Черно море и своя втори в мача.

В 58-та минута вратарят на Черноморец Балчик Галин Григоров спаси последователно удари на Матеус Машадо по диагонал отдясно и на Васил Панайотов фронтално от границата на наказателното поле. В 80-та минута Мишаел Алвес стреля много опасно от границата на наказателното поле, но вратарят Галин Григоров успя да спаси.

По време на подготовката си Черно море изигра шест проверки. На лагера в Тетевен "моряците" победиха Спартак Плевен с 5:0 и Етър Велико Търново с 4:0, но отстъпиха на Ботев Враца с 1:3. При завръщането си във Варна Черно море загуби с 1:2 от Дунав Русе, завърши 0:0 с тима на Добруджа, а днес победи Черноморец Балчик с 4:0.

В първия кръг от новия сезон на Първа лига Черно море гостува на Арда в Кърджали на 15 юли от 21:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена оцеля по чудо след падане в асансьорна шахта
Жена оцеля по чудо след падане в асансьорна шахта
Ботев Пловдив победи Черноморец Бургас в контролна среща
Ботев Пловдив победи Черноморец Бургас в контролна среща