НОВИНИ

Черноморец Бургас остана перфектен в НБЛ след успех и над ЦСКА

bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 26.11.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черноморец Бургас постигна осма поредна победа в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже и продължава без поражение от началото на сезона, след като надделя над ЦСКА с 95:82 (26:16, 19:13, 28:30, 22:23) като домакин в мач от осмия кръг на шампионата.

По този начин "акулите" остават начело във временното класиране с перфектен баланс 8-0, докато „червените“ допуснаха трета загуба и продължават с актив 5-3 на 3-ото място в подреждането.

Домакините поеха водачеството още в началото на двубоя, като след първите 10 минути момчетата на Васил Евтимова дръпнаха с 26:16, а до почивката увеличиха аванса си до 45:29.

Баскетболистите на ЦСКА опитаха след почивката да се доближат до противника, но в нито един момент разликата не падна под 9 точки, като реди последната част Черноморец имаше преднина от 73:59, а в заключителните десетина минути разликата между двата тима се запази.

Любопитното е, че срещата за състава на Черноморец не доигра Травис Бакконико, който беше дисквалифициран за две технически нарушения, а поради същата причина бе изгонен и старши треньора на гостите Росен Барчовски.

За победителите Христо Захариев стана най-полезен с 27 точки, 4 борби и 3 асистенции, Травис Макконико допринесе с 21 точки, 7 борби и 3 асистенции, а Шон Смит оформи „дабъл-дабъл“ - 17 точки и 16 борби.

Най-резултатен за ЦСКА пък бе Георги Боянов с 20 точки, 7 борби и 2 асистенции, Брандън Йънг се включи с 19 точки, 3 борби и 5 асистенции, а Кейлъб Уесън завърши с „дабъл-дабъл“ - 17 точки и 12 борби

В следващия кръг на 29 ноември (сряда) ЦСКА ще бъде домакин на отбора на Шумен, а Черноморец Бургас ще гостува на Академик Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без ток са повече от половин милион домакинства в страната
Без ток са повече от половин милион домакинства в страната
Бездомник почина от студа в Казанлък
Бездомник почина от студа в Казанлък