НОВИНИ

Чисора предложи да се бие с Уайт след пропадналия реванш с Поветкин

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:53, 04.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Бокс
чисора предложи бие уайт пропадналия реванш поветкин

Британският боксьор в тежка категория Дерек Чисора заяви, че е готов да се изправи срещу Дилиан Уайт за трети път по-малко от три седмици след поражението си от Олександър Усик.

Уайт трябваше да се бие по план на 21 ноември, но реваншът с Александър Поветкин бе отменен, когато руснакът тества положително за коронавирус.

Чисора каза на промоутъра на Уайт – Еди Хърн, по Инстаграм лайв: „Искаш ли да ми дадеш този мач? Ще го приема“.

Въпреки това Хърн написа в Туитър, че Уайт би искал да се бие със световния шампион на WBC Тайсън Фюри, който в момента е без опонент за мач, който обяви, че ще се проведе в Лондон през декември.

Но Фюри може да иска да избегне Уайт преди сблъсъка за абсолютната световна титла с Антъни Джошуа в друг изцяло британски двубой, който може да се състои догодина. Украинецът Усик удължи непобедения си рекорд след единодушно съдийско решение и победа по точки над Чисора в събота.

Тази загуба от олимпийския шампион през 2012 изглежда сложи край на надеждите на Чисора за втори опит за световната титла, осем години след поражението от Виталий Кличко.

Уайт също изостана на опашката след като Поветкин, бивш олимпийски шампион, се изправи на два пъти след нокдаун, за да нокаутира британския боксьор през август.

Уайт преди надигра Чисора през 2016 и 2018.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда е на 1/8-финал за Купата след победа над Спартак във Варна
Арда е на 1/8-финал за Купата след победа над Спартак във Варна
Кметът на Дупница е заразен с коронавирус
Кметът на Дупница е заразен с коронавирус