НОВИНИ

ЦСКА 1948 преследва четвърта поредна шампионатна победа срещу Локмотив Пловдив

цска 1948 прости европейските турнири минимална загуба локомотив пловдив
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:52, 22.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

В събота ще се изиграят още два мача от 27-ия кръг на Първа лига. В 16:45 часа започва двубоят между Хебър и Арда, а от 19:30 е срещата ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив.

Арда спечели последния си сблъсък с Хебър (1:0), игран по-рано този сезон. Тимът от Кърджали заема 9-ото място в класирането, докато съперникът им, воден от Любослав Пенев, е предпоследен и се бори със зъби и нокти за оцеляването си. Пазарджиклии са в серия от 3 поредни домакински загуби и общо 11 мача без победа у дома. И двата отбора не спечелиха последните си мачове в Първа лига.

ЦСКА 1948 излиза срещу Локомотив Пловдив със самочувствието на отбора спечелил последните 3 мача между двата тима за първенство. "Червените" правят добър сезон, в който се очаква да завършат на третата позиция. До края му обаче има време, а тепърва предстоят срещи на тима в шампионската група. Един от отборите там може да е Локомотив Пловдив, който днес пристига в София. "Смърфовете" са шести към този момент и с две точки аванс пред седмия Славия.

В предишния кръг се случи най-очакваното нещо за ЦСКА 1948 този сезон. Тимът спечели с 3:1 визитата си на Септември, а Ивайло Чочев добави нови два гола на сметката си. Успехът бе трети пореден за "червените" в шампионата и общо шести в осемте мача на Тодор Янчев начело на Тима в Първа лига през 2023 г.

Локомотив Пловдив не демонстрира чак толкова лоша форма, макар и да загуби с 1:2 от Черно море във Варна в понеделник. Поражението бе заслужено, но пък Димитър Илиев изтръгна ключова дузпа в добавеното време на първата част при резултат 1:1. Загубата бе втора за отбора през новата година, като победите са едва две.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Милов и Едмонд Назарян започват участието си на европейското първенство по борба
Кирил Милов и Едмонд Назарян започват участието си на европейското първенство по борба
Проверка на факти: Има ли неотчетени гласове от машинния вот на 2 април?
Проверка на факти: Има ли неотчетени гласове от машинния вот на 2 април?