НОВИНИ

ЦСКА е на полуфинал в НВЛ след нова петгеймова драма над Дея спорт

цска полуфинал нвл нова петгеймова драма дея спорт
Снимка: Национална волейболна лига, Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 08.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА се наложи с 3:2 гейма (25:19, 23:25, 17:25, 25:17, 20:18) над Дея Спорт (Бургас) и така спечели четвъртфиналния плейоф между двата отбора с 2-1 победи.

Любопитното е, че втората среща между съперниците също завърши в пет гейма и пак беше в полза на "армейците" от София. Интересното е, че на полуфинала ЦСКА пак ще срещне бургаски отбор – този път Нефтохимик. В другата полуфинална двойка защитаващият титлата си отбор на Хебър (Пазарджик) ще спори за място на финала срещу Левски (София).

Мачът премина през смяна на водачеството в геймовете, като началото беше за столичани, които контролираха първия гейм. След три поредни точки на Димитър Димитров и 9:5, до края нямаха проблеми. Втората част вървеше точка за точка до 22:22, но два аса на Тодор Вълчев наклониха везните в полза на червените от Бургас. Последваха по един разменен гейм с 25:17 в двете посоки, за да се стигне до тайбрек. В него ЦСКА стартира брилянтно и поведе най-напред с 5:0, а след това и със 7:1. Бургазлии опитаха да реагират и съкратиха пасива си до 9:10 и 10:11 с асове на Вълчев и Учиков. В последните минути обаче отново над всички беше Димитър Димитров, който макар и да вкара един начален удар в мрежата, успя да реализира 7 от последните 9 точки и реално имаше най-сериозен принос за победата.

Димитров беше най-резултатен за ЦСКА с 36 точки, 16 прибави Иван Михал, а с 11 остана Симеон Александров. За Дея Спорт с 24 приключи Валентин Братоев, Тодор Вълчев вкара 19.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 380 години затвор за петима трафиканти на мигранти в Гърция
Над 380 години затвор за петима трафиканти на мигранти в Гърция
Нетаняху нареди мобилизация на резервисти след терористичната атака в Тел Авив
Нетаняху нареди мобилизация на резервисти след терористичната атака в Тел Авив