НОВИНИ

ЦСКА остана с бронза след поражение от ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 - ЦСКА
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 22.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Български футбол
Слушай новината

Отборът на ЦСКА остава с бронзовите отличия в шампионата, след като претърпя поражение с 0:1 от ЦСКА 1948 в отложен мач от 28-ия кръг.

Това означава, че Локомотив Пд може да се поздрави с второто място за сезон 2020/21. Лудогорец вече вдигна шампионския трофей в България.

След поражението ЦСКА има 56 точки, докато пловдивчани са с 60 на втората позиция, като до края на първенството остава един кръг. Въпреки това, „червените“ вече имат осигурено участие в Лигата на конференциите като носител на Купата на България.

Единственото попадение в срещата дойде в 65-ата минута, дело на Марио Топузов. Футболистите на Любослав Пенев обаче могат да съжаляват повече за поражението, тъй като създадоха няколко положения, но и изпуснаха дузпа. Жорди Кайседо получи право да изпълни наказателен удар в продължението на двубоя, но вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов спаси удара, отправен в средата на врата – по земя.

В 75-ата минута съдията Георги Кабаков използва ВАР, за да разгледа ситуация за евентуален червен картон на Тиаго, но реферът прецени, че ще покаже само жълт картон, след като футболистът на ЦСКА леко изрита съперников играч, докато той беше на земята. Кабаков прецени, че няма умисъл в ситуацията.

Играчите на Тодор Киселичков заемат 5-ото място с 44 точки.

В 31-ия кръг, на 26 май, сряда, програмата на efbet Лига ще предложи следните мачове от първата шестица:

ЦСКА - Берое

Арда - Локомотив Пловдив

ЦСКА 1948 - Лудогорец

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчевото време продължава
Слънчевото време продължава
"Политиката без маска" - ще изпадне ли България в безвластие?
"Политиката без маска" - ще изпадне ли България в безвластие?