НОВИНИ

Дарън Флечър стана директор в Манчестър Юнайтед

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:34, 10.03.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Футбол
дарън флечър стана директор манчестър юнайтед

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър беше назначен за технически директор на клуба, съобщиха "червените дяволи".

Това обаче не е единствената промяна по върховете на управлението на най-успешния отбор във Висшата лига, който от днес се сдоби и с нов футболен директор в лицето на Джон Мърто.

През януари 37-годишният Флетчър влезе в щаба на Оле Гунар Солскяр, а сега ще се нагърби с много по-сериозни функции. Двамата с Мърто ще трябва да помогнат за развитието на трансферната политика на клуба, която в последните години под ръководството на изпълнителния вицепрезидент Ед Уудуърд често е критикувана от феновете.

С новата структура Мърто ще поеме цялостното ръководство и отговорност за операциите и стратегията във всички футболни функции, докато Флетчър ще работи в тясно сътрудничество с него и ще осигурява връзка между Академията и първия отбор.

Мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр ще запази функциите си на основен търсач на нови попълнения, но работата му ще бъде подпомагана и от Мат Джъдж, който е назначен за директор по футболните преговори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японски футболист влезе в игра на 54 години
Японски футболист влезе в игра на 54 години
Гергана Топалова продължава след обрат в Анталия
Гергана Топалова продължава след обрат в Анталия