НОВИНИ

Дербито на Манчестър не излъчи победител

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БГНЕС
22:11, 12.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
дербито манчестър излъчи победител
Слушай новината

Градското дерби между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити не излъчи победител, като двата отбора завършиха наравно 0:0 на „Олд Трафорд“ в мач от 12-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ влязоха по-агресивно и настъпателно в двубоя, но рядко достигаха до сериозни опасности пред вратата на Едерсон. От другата страна, ситуацията не се различаваше коренно, като най-доброто положение се откри пред Риад Марез, който остана в чиста позиция срещу Давид Де Хеа след пас на Кевин Де Бройне, но в крайна сметка изстрелът му бе париран.

След почивката Юнайтед получиха правото да изпълнят дузпа, но тя бе отменена заради положение на засада на Маркъс Рашфорд при изграждането на атаката. Силните минути на домакините бяха последвани от две-три добри атаки на Сити, но Де Бройне на намери целта. В крайна сметка срещата завърши при закономерно равенство след предпазливата игра и на двата тима. В класирането Юнайтед остават с точка пред съперника – 20 на 19.

В следващия кръг възпитаниците на Оле Гунар Солскяр гостуват на Шефилд Юнайтед, докато Манчестър Сити приема у дома Уест Бромич Албиън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1287 случая на коронавирус при 4407 PCR теста
1287 случая на коронавирус при 4407 PCR теста
Протести във Франция заради закона за националната сигурност
Протести във Франция заради закона за националната сигурност