НОВИНИ

Десетки селища в Шуменска област останаха без ток след стихията

bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 19.11.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Проблеми и в Шуменска област. Без ток и вода останаха десетки селища, а пътища са затворени заради силния вятър и снеговалежа. Въпреки усложнената обстановка няма пострадали хора. В преспите обаче закъсаха много автомобили, сред които и четири противопожарни коли.

Затруднена е комуникацията в 6 общини, които все още са без ток.

Десетки селища без ток, вода и затворени пътища, това предизвика бурният вятър и снеговалежът в Шуменска област. Въпреки усложнената обстановка няма пострадали хора, евакуирани от колите си са 49 души. В преспите имаше закъсали и четири противопожарни коли. Почиства се пътят Нови пазар-Мировци.

Вятърът прекъсна електропроводи. Без електричество са 31 населени места, някои са и без вода.

"Считано от 9.30 ч. на 19.11.2023 г. се въвежда режим бедствено положение в срок от 7 дни на територията на Шумен – Нови пазар, Венец, Хитрино, Никола Козлево, Каолиново и Каспичан", каза проф. Добромир Добрев, областен управител на Шумен.

По критичните пътни участъци се образуваха преспи. Часове в снежния капан останаха автомобили, а хората от тях евакуирани.

Заради затворени пътища към Силистра, Русе и Варна, автомобилите се движеха по обходни маршрути. Над 100 сигнала за помощ са подадени в полицията.

"Нямаме данни за пострадали хора и за бедстващи, които са в автомобили в пътната мрежа", каза Георги Гендов, директор на ОДМВР-Шумен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Кривошийска: Чиста победа, вторите геймове не са ни голям проблем
Мария Кривошийска: Чиста победа, вторите геймове не са ни голям проблем
Антон Петров: Тези момичета имат огромен потенциал и в бъдеще ще се говори много повече за тях
Антон Петров: Тези момичета имат огромен потенциал и в бъдеще ще се говори много повече за тях