НОВИНИ

Девойките на Рилски спортист с втора победа във финалите на държавното първенство

девойките рилски спортист втора победа финалите държавното първенство
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 13.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Домакинът на финалния турнир за девойки U19 Рилски спортист записа втора победа в група В. Така тимът остана единствен без загуба преди последния ден от тази фаза, а след него с по победа и загуба са Черно море Одесос и Локомотив София. С 0-2 е тимът на Левски.

Днес ще се играят мачовете между Рилски спортист - Черно море Одесос и Локомотив София - Левски. При победа самоковки ще бъдат първи, но във вариантите за развитие в групата са и две тройни въртележки – при победи на Рилски и Левски или при победи на Черно море и Локомотив, така че всичко ще се реши в сблъсъците от третия ден.

Рилецо се наложи безпроблемно над Локомотив София със 79:56, като натрупа 25 точки аванс още в първата четвърт. До почивката той стана 30, а след третата част – и 40 точки, за да си позволят самоковки по-лежерни минути в края с резервите си в игра. Радина Илиева записа 18 точки и 5 борби за победата, а по 14 добавиха Ивана Бонева (5 борби) и Деница Манолова (6 борби). За Локомотив с по 10 точки се отчетоха Гергана Цекова и Ванеса Кокалова.

В другия мач от деня Черно море Одесос надви категорично Левски с резултат 88:41. След стабилно първо полувреме варненки натрупаха преднина от 18 точки, а през третата част окончателно отказаха съперника си след 32:7, с което дръпнаха далеч напред и доиграха мача спокойно. Николета Стойнова записа 29 точки и 15 борби за победителките, 27 точки и 7 борби добави Нелина Пемпирева, а 16 отбеляза Зехра Салим. За Левски Йоанна Йорданова регистрира 11 точки и 6 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на правосъдието няма да предприеме действия за отстраняването на главния прокурор
Министърът на правосъдието няма да предприеме действия за отстраняването на главния прокурор
Как започна контраофанзивата на ЗСУ и първите отстъпления на руските сили
Как започна контраофанзивата на ЗСУ и първите отстъпления на руските сили