НОВИНИ

Димитър Ангелов: Доволен съм от характера и сърцето, което показаха моите играчи

димитър ангелов доволен съм характера сърцето показаха моите играчи
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:28, 24.03.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на баскетболния Левски Димитър Ангелов спечели първи трофея като треньор след успеха в турнира за Купата на България и заяви: "Да ви кажа много по-сладко е и доста по-трудно. Като играч мислиш за себе си и за отбора, но като треньор трябва да мислиш за абсолютно всичко - за играчи, за тактика. Просто адски много труд положихме и се радвам, че успяхме да зарадваме всички тези хора, които дойдоха да ни подкрепят."

"Доволен съм от характера и от сърцето, което показаха моите играчи. Ние имахме доста проблеми, криехме ги през целия турнир. Имахме контузени и болни играчи. Видяхте, че Лъчо Димитров беше с шита брада, Ники Михайлов с температура, но показаха, че са мъже и с тази публика, която ни помогна изключително много, успяхме да се преборим. ЦСКА е силен отбор, с добри треньори и добре подготвени физически. Видяхте ние накрая почти нямахме си, но се радвам, че успяхме да се преборим", коментира още старши треньорът на "сините" след победата над ЦСКА на финала в "Арена София".

"Ние тайно се надявахме да спечелим. Знаете в отбора са Асен Великов, Златин Георгиев - сериозни имена, с доста титли и финали, а и чужденците са сериозни играчи. Имаме много добра химия, момчетата се разбират и играхме по-освободено. Отборът на ЦСКА беше под по-голямо напрежение. Ние бяхме освободени и може би това ни помогна и за тройките, които вкарахме. Определено очакванията към тях бяха много по-големи и ние се възползвахме от това. Днес мисля, че бяхме по-добрият отбор. Аз и преди съм казвал, че младите ни играчи имат голямо бъдеще. Взех ги в отбора, защото заслужават. Те са научени да играят баскетбол", добави още Ангелов.

"И вчера казах, че трябва, ако може този турнир да се направи традиционен тук. Да се играе в тази зала. Както и това, че залата в Ботевград беше пълна за националния отбор и ако Сашко Везенков играе през лятото и при добра организация, мисля, че тук между 8 и 10 хиляди човека могат да се съберат", завърши Димитър Ангелов след мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Барчовски: Бяхме фаворити и трябва да умеем да играем като такива
Росен Барчовски: Бяхме фаворити и трябва да умеем да играем като такива
18-годишен младеж загина при тежка катастрофа в Габрово
18-годишен младеж загина при тежка катастрофа в Габрово