НОВИНИ

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

Николай Минков
от Николай Минков
14:18, 05.08.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Политика
Снимка: Николай Минков
Слушай новината

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите. Това стана ясно от думите на лидера на движението Мустафа Карадайъ след проведения днес Централен съвет на ДПС.

Съветът е анализирал политическата ситуация по региони и е приел критерии за номинация на депутати.

Начело на Централния изборен щаб ще бъде лидерът на партията - Мустафа Карадайъ.

Критериите за депутати са да са избираема личност, с обществен авторитет, споделящи идеите за либерализъм. Номинациите тръгват по структурите отдолу нагоре, каза Карадайъ.

По повод втората му среща с Ердоган, той посочи, че като политици не сме отворени, защото имаме съюзници от НАТО и партньори. Има теми за решаване проблемите на хората и сигурността на държавата. Важна е срещата с Ердоган, при тази глобална енергийна и газова криза, България трябва да има поглед към пътищата за доставка, които не са много. Турция има важна роля тук. Добрата новина е, че Анкара гледа благосклонно в тази посока, каза Карадайъ.

Мустафа Карадайъ поздрави служебния кабинет за създаване на кризисен щаб за газа, за да е ясна ситуацията и да се търсят решения преди зимата. "Лъжата предишните управляващи се опитаха да направят в норма", каза още лидерът на ДПС.

Лидерът на ДПС предупреди да се внимава с политическото говорене спрямо съседите и посочи, че в социалните мрежи публикации на доскоро управляващите поставят държавата в неудобна ситуация.

По повод предстоящия вот той заяви: "Няма да е новина ако кажа, че коя да е политическа партия не иска другите, а търси самостоятелно мнозинство. На практика в България не се очертава обаче да има еднопартийно управление."

При наличието на енергийна и политическа криза ДПС смята, че първата антикризисна мярка е била свалянето на правителството на ПП. Сега ДПС призовава към отговорно отношение към тези избори, защото България се нуждае от ДПС дори и във властта.

"Доколкото виждам се сменят политически кабинети и това е нормално", заяви Карадайъ по повод персонални смени, предприети от кабинета.

Нов министър на финансите си изгражда модел за управление, каза още той по повод смяната на Спецов и посочи, че това не е реваншизъм, а нормална смяна.

По повод решението на Русия да изгони 14 наши дипломати, заяви въпросите да бъдат отправени към бившия премиер Кирил Петков и службите, когато България изгони руските дипломати.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП се самосезира по повод напрежението за цената на метана
КЗП се самосезира по повод напрежението за цената на метана
Министърът на икономиката обсъди със синдикатите мерки за повишаване на доходите
Министърът на икономиката обсъди със синдикатите мерки за повишаване на доходите