НОВИНИ

Двама братя близнаци са задържани за подпомагане на убийството на 24-годишния Димитър

двама братя близнаци задържани подпомагане убийството годишния димитър
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 31.07.2023
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Двама души са арестувани във връзка с убийството в Цалапица на 24-годишния Димитър Малинов. Задържаните са двама братя близнаци, които живеят в същото село и според разследващите те са помогнали на извършителя да скрие трупа.

Основният заподозрян е Рангел Бизюрев от Цалапица, който е напуснал страната три дни след извършване на престъплението. Издирва се с Европейска заповед за арест, предполага се, че е в Германия. Хората в Цалапица настояват за прозрачно разследване и справедливи присъди, след малко там ще има протест. Протест имаше и преди обед.

Жители на Цалапица излязоха на протест заради убийството на 24-годишния Димитър

Задържаните Валентин и Борислав Динкови са на 19 години. Според обвинението, те нямат пряка връзка с извършването на престъплението, но са помогнали на заподозряния за убиец да избегне наказателно преследване.

"След извършване на убийството и без предварително да са се договаряли с извършителя на убийството, са положили усилия да прикрият деянието, да избегне той наказателно преследване и дори да се укрие в последствие", каза Атанас Илиев – районна прокуратура - Пловдив.

Близнаците са помогнали тялото на младия мъж да бъде заровено, като донесли кирка и лопата.

"Също така двамата братя, са донесли строителни материали, с които са покрили мястото, където е било заровено тялото, а и Б.Д. е помогнал на извършителя на престъплението в последствие да напусне и местопроизшествието, като го е откарал до дома му", каза Димитър Костов, наблюдаващ прокурор.

Обвиненията към двамата братя са за лично укривателство. Още преди да стане ясно, че те са арестувани, хората в Цалапица бяха убедени, че близнаците са замесени в тежкото престъпление. Разпознаха колата им в записите от общинските камери от нощта на убийството и обясниха, че обвиненият мъж няма шофьорска книжка.

"Всички сме наясно, че има лек автомобил, който е заснет, той не се е карал сам, всички знаем, защото все пак извършителят е от село Цалапица и всички знаем, че той няма шофьорска книжка", каза Полина Тончева.

Близките на 24-годишния Димитър настояват истината за смъртта му да излезе наяве.

"Тези, които са виновни за това нещо, всеки един, който знае нещо и е премълчал по един или друг начин, да понесе своята отговорност", каза Стефка Сандрева.

"Дано прокуратурата си свърши работата и полицията нищо не знае какво се случва, ние сме малко населено място, хората са потресени тук", каза Димитър Бакалов, вуйчо на Димитър.

Репортер: Таня Матева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима загинали, след които и дете, при руска ракетна атака в Кривий рог
Шестима загинали, след които и дете, при руска ракетна атака в Кривий рог
Проби от 22 пункта в Черно море показват, че няма замърсяване в българската акватория
Проби от 22 пункта в Черно море показват, че няма замърсяване в българската акватория