НОВИНИ

Две попадения в продълженията донесоха титлата на Англия от Евро 2022 за юноши до 19 години

две попадения продълженията донесоха титлата англия евро 2022 юноши години
Снимка: УЕФА
bnt avatar logo
от БНТ
23:48, 01.07.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Англия е новият носител на титлата от европейското първенство по футбол за юноши до 19-годишна възраст, което се проведе от 18 юни до 1 юли в Словакия.

Във финалния двубой от еврошампионата „трите лъва“ се наложиха с 3:1 над състава на Израел след обрат, осъществен с две попадения в продълженията на срещата.

Резултатът на стадион „Антон Малатински“ в Търнава изненадващо бе открит от състава на Офир Хаим в 40-ата минута, когато Оскар Глох получи топката в наказателното поне на Англия, освободи се от двама бранителя в „бяло“ и с мощен удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Матю Кокс.

Селекцията на Иън Фостър изравни в 52-ата минута. Алфи Дивайн центрира от ъглов удар в наказателното поле на Израел, където на втора греда Джаръл Куанса свали топката за Калъм Дойл, който с удар от близка дистанция се разписа в долния ляв ъгъл на стража Томер Зарфати.

Англия поведе в резултата в 108-ата минута. Харви Вейъл центрира по диагонал в пеналтерията на Израел, където Арън Рамзи се размина с топката, но връхлитащият от задна позиция Карни Чукуемека с тяло прати кълбото в мрежата зад Зарфати.

Крайният резултат бе оформен в 118-ата минута. Лиъм Делап проби отляво в наказателното поле на „небесносините“ и стреля фалцово по земя към далечния ъгъл на вратата, стража на Израел изби, но при добавката Рамзи се разписа в опразнената врата, за да подпечата успеха на Англия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево, следобед превалявания на запад
Предимно слънчево, следобед превалявания на запад
За първи път в света: Венеция ще събира по 10 евро от еднодневните туристи от 1 януари 2023 г.
За първи път в света: Венеция ще събира по 10 евро от еднодневните туристи от 1 януари 2023 г.