НОВИНИ

Етър с тежка загубa от третодивизионен отбор

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:45, 26.01.2021
Чете се за: 01:12 мин.
Футбол

Футболистите на Етър (Велико Търново) допуснаха изненадваща загуба с 3:1 от третодивизионния Загорец (Нова Загора) в контролна среща 2 седмици преди подновяването на шампионата в efbet Лига.

Мачът се игра в Мъглиж при изключително лошо време – дъжд и бурен вятър.

И четирите гола в мача вкара Загорец, като наниза 3 в мрежата на Господинов, а веднъж си отбеляза и автогол.

Любопитно е, че в средата на втората част реферът Петър Кузев дори пита двамата треньори дали да прекрати срещата, но получи отказ.

Старши треньорът на "виолетовите" - Александър Томаш пусна в стартовия състав двамата юноши- Юлиян Райков и Христо Марков, които се стараха много и се понравиха с действията си.

До 20- ата минута играта бе равностойна, без особено напрежение пред двете врати. Първата опасност сътвориха "болярите", като Здравко Илиев центрира към Преслав Боруков, който прехвърли с глава топката към Христо Марков, но младокът стреля в аут.

Отговорът на новозагорци бе центриране от статично положение и разминаване на Явор Иванов с топката. Последваха удари на Дани Младенов и Христо Марков, които не намериха целта. След половин час игра Александър Хардалов центрира и Пламен Иванов от въздуха не остави шансове на Господинов- 0:1.

Рейд на Фемия в 37- ата минута завърши с шут над вратата на Загорец. В последните секунди на първото полувреме, Здравко Илиев проби по фланга и центрира в пеналта на новозагорци, където Добромир Димитров си вкара автогол.

В началото на втората част Александър Томаш пусна в атака Милчо Ангелов и Кнежевич на местата на Боруков и Иван Петков. Стремежът на „виолетовите“ обаче да натиснат съперника им донесе два гола в тяхната врата.

Първо Явор Иванов завърши акция на тима си в 51- ата минута с попадение за 1:2, а след 120 секунди Господинов спаси изстрел на откъсналия се срещу него Пламен Иванов.

В 59- ата минута обаче, вратарят на етърци бе изпреварен от Димитър Видев и разликата набъбна на 1:3.

Опитите на великотърновци да нападат срещу вятъра трудно се реализираха през втората част и на практика само един удар на Симеон Мечев от дистанция над напречната греда застраши по сериозно вратата на съперника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Началниците на отбраната на България и РСМ отпътуваха заедно за заседанието на НАТО
Началниците на отбраната на България и РСМ отпътуваха заедно за заседанието на НАТО
Наказаха за 2 мача Антонио Конте
Наказаха за 2 мача Антонио Конте