НОВИНИ

Фабиан Нюрнбергер: Искам да помогна на отбора

Много се зарадвах на поканата да играя за България, сподели новият национал, който е пред дебют за представителния тим на „лъвовете“

Фабиан Нюрнбергер: Искам да помогна на отбора
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 02.09.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Фабиан Нюрнбергер не скри своето вълнение от предстоящия си дебют за националния отбор на България. Играчът на Дармщат заяви на първата тренировка на българите, че иска да помогне на тима за първите мачове от Лигата на нациите срещу Беларус и Северна Ирландия.

Защитникът е оптимист за представянето на „лъвовете“ в група C3.

"Много се зарадвах на поканата да играя за България. Особено в къщи – фамилията ми, майка ми и баба ми особено. Семейството ми е много щастливо. Тука е много хубаво. Искам да помогна на отбора и ще дам 100% от себе си. Последните мачове бяха много стабилни, гледах ги", започна роденият от майка българка и баща германец футболист.

"Преди време играех вътрешен халф, но сега съм основно от ляво по фланга – както полузащитник, така и като бек. Вероятно точно такъв ще бъда и в националния тим, ако получа доверието на треньора“, отговори той на въпрос на какъв пост ще бъде използван.

"Всички футболисти ме приеха много добре. Уча химна на България и дано за втория мач мога да го изпея. За първия не гарантирам.Трудно ще бъде, не си правим илюзии. В Лигата на нациите всички отбори играят здраво, особено по-малките. Сега направихме анализ. Трябва да имаме уважение към противника, но съм оптимист", обясни още дебютантът в редиците на „трикольорите“.

"Малко по-дълга история има това мое появяване тук. Не беше кой знае каква изненада, когато ме извикаха с номинацията, защото го очаквах и работихме за това. А защо преди това не съм бил тук, не знам какви са били проблемите". Готов съм за всякакви емоции, в клуба ми Дармщат много се зарадваха и ми пожелаха успех", завърши Нюрнбергер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин кацна в Монголия
Владимир Путин кацна в Монголия