НОВИНИ

Финал за Рилски спортист на турнир в Сибиу

Момчетата на Любомир Киров сразиха домакините във втория полуфинал

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
22:01, 04.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Финал за Рилски спортист на турнир в Сибиу
Снимка: BC CSU Sibiu/Facebook

Рилски спортист си гарантира място на финала на приятелския турнир в памет на Елемер Тордай, който се провежда в Сибиу. Действащите шампиони в НБЛ отказаха именно домакините на надпреварата със 78:61 във втория полуфинал, изигран в зала „Трансилвания“.

Така съставът на Любомир Киров все още не знае какво е загуба по време на своята подготовка за новия сезон. Рилецо има на сметката си три победи до този момент в контролите. Утре (сряда) Рилски ще спори за първото място на румънска земя с Вълча, който надви Търгу Муреш с 87:79 в първия полуфинал. Финалът е от 19:30 часа.

Стартът премина при поделено надмощие, като нито един от двата отбора не успя да развали статуквото, а в края на дебютната част гостите си издействаха точка аванс. Самоковският тим показа съвсем друго лице в началото на втория период, в който стартира ударно и се откъсна с двуцифрен актив, за да фиксира 40:32 на голямата почивка в своя полза.

Домакините на турнира не останаха длъжни и при подновяването на играта подобриха представянето си, особено в офанзивен план, като по този начин намериха пътя към обрата. Все пак Рилецо имаше последната дума и се поздрави с актив от 3 точки след 30 минути игра. Във финалната десетка българите отново си припомниха какво да е да играеш ролята на едноличен лидер и до края си върнаха двуцифрената разлика, с което сложиха точка на спора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът удостои с орден "Мадарски конник" посланика на Армения
Президентът удостои с орден "Мадарски конник" посланика на Армения