НОВИНИ

Франческо Тоти не изключва възможността да поднови футболната си кариера

Легендата на Рома сподели, че е получил обаждания от отбори в Серия А.

Франческо Тоти
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:59, 22.10.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният бивш футболист на Рома и италианския национален отбор Франческо Тоти не отхвърля варианта да поднови кариерата си.

Франческо Тоти прекрати състезателната си кариера, която прекара изцяло в Рома, в края на сезон 2016/2017. Той реализира 307 гола в 786 мача с отбора от Рим, печелейки историческа титла в Серия А през сезон 2000/2001 под ръководството на треньора Фабио Капело. Печелил е още Купата и Суперкупата на Италия, а стана и голмайстор №1 в Серия А през сезон 2006/2007 с 26 попадения.

Тоти има 9 гола в 58 мача за националния тим на Италия, а кариерата си в държавния състав приключи след триумфалния Мондиал 2006.

"Някои клубове от Серия А ми се обадиха. Случи се през миналия месец и ме накараха да се замисля. Бих бил готов до два месеца. В живота никога не трябва да казваш никога. Някои футболисти са се завръщали към играта години по-късно. Трябва да тренирам добре, за да играя в Серия А. Почувствах някаква лудост. Запитах се защо все още ме търсят след толкова години", заяви световният шампион с Италия от 2006 година пред телевизия Sportitalia по повод възможността отново да играе футбол седем години след отказването си.

Бившият вратар на Лацио Марко Балота е най-възрастният футболист, играл в Серия А на 44 години, 1 месец и 8 дни. Джанлуиджи Буфон е втори в тази класация, тъй като през май 2021 г. игра за Ювентус на 43 години, 3 месеца и 14 дни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Равносметка на една война - Украйна се стопи с 10 милиона души
Равносметка на една война - Украйна се стопи с 10 милиона души
Цанко Цанков ще участва в плувен маратон в Хавайския архипелаг
Цанко Цанков ще участва в плувен маратон в Хавайския архипелаг