НОВИНИ

Футболна магия в Лига Европа: Виляреал – Манчестър Юн

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
07:23, 26.05.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Футбол
футболна магия лига европа виляреал ndash манчестър
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Двама мениджъри с различни визии за европейските клубни турнири и техните футболисти вече са готови за финалната битка в Гданск. Последният мач за сезон 2020/21 в Лига Европа ще противопостави Виляреал и Манчестър Юнайтед. Унай Емери и Оле Гунар Солскяер ще сблъскат футболните си философии, посягайки към трофея.

Мача ще можете да следите на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg. Студийната програма започва в 21.30 часа.

Оле Гунар Солскяер ще се опита да спечели първия си трофей като мениджър на Манчестър Юнайтед, уверен, че победата може да донесе нови емоции на „Олд Трафорд“. От другата страна Унай Емери е наричан Кралят на Лига Европа, който е устремен към своя четвърти трофей от турнира.

Впечатляващо е, че „жълтата подводница“ не е „потънала“ в нито един от последните си 12 мача в турнира, изиграни извън Испания (7 победи, 5 равенства. Освен това, те са непобедени от отбори, които не са испански, в 23 европейски мача.

Виляреал може и да е сочен за аутсайдер, но след този забележителен резултат изглежда Унай Емери разполага с тайна формула за успех в европейските клубни турнири.

Емери не успя да осигури успеха в Лига Европа с Арсенал, след като води тима при поражението от Челси с 1:4 във финала на сезон 2018/19, но след като отстрани бившия си клуб през настоящата кампания, английските тимове може би трябва да отдадат заслуженото на специалиста.

На финала тази вечер Манчестър Юнайтед и Виляреал ще се срещнат за пети път от 2005 година насам, като в тези четири мача не успяха да си вкарат гол.

Двата тима изиграха своето първо нулево равенство през сезон 2005/06 в Шампионската лига, където Виляреал достигна до полуфиналите - преди да си стиснат ръцете в още два мача без голове през кампания 2008/09.

„Червените дяволи“ все още не са печелили трофей след идването на Солскяeр начело през декември 2018, като загубиха вече четири полуфинала под негово ръководство. Въпреки това, те стартират като фаворити за трофея в Гданск.

Манчестър Юн най-вероятно ще бъде без капитана си Хари Магуайър. Централният защитник не е играл от победата над Астън Вила в началото на май заради контузия.

На финала съдиите ще имат помощта на системата за видеоповторения (ВАР), а двамата треньори ще могат да направят по 5 смени. Ако се стигне до продължения, ще бъде позволена и шеста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо в разгара на розобера производители излизат на протест
Защо в разгара на розобера производители излизат на протест
Д-р Бацелова: Смесването на РНК ваксината на "Пфайзер" и на "Астра Зенека" е безопасно
Д-р Бацелова: Смесването на РНК ваксината на "Пфайзер" и на "Астра Зенека" е безопасно