НОВИНИ

Георги Глушков пред БНТ: Мачът срещу Германия беше подготвен по най-добрия начин от спортно-техническа гледна точка

"Смятам, че борбата в групата ще бъде до край", коментира президентът на Българска федерация по баскетбол

Георги Глушков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 26.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Много добра оценка за представянето на българския национален отбор по баскетбол срещу световния шампион Германия даде президентът на федерацията ни Георги Глушков. Според него, ако тимът продължава да работи по същия начин и в бъдеще, има всички шансове да се класира за европейското първенство през 2025 година.

"Мотивацията за един треньор и състезатели, когато играят със световния шампион, е най-голяма и тя е в основата на развитието на успехите на играчите. Играха перфектно срещу силен отбор. От спортно-техническа гледна точка, мачът беше подготвен по най-добрия начин и най-вече като характер, показаха, че са големи мъже", коментира Глушков.

В момента всички отбори от нашата група имат по една победа и една загуба. България е на третата позиция заради точкова разлика. Успехът срещу Германия дойде само три дни след загубата на тима ни като гост на Швеция.

"Треньорът трябва да усети тънкия момент след загуба как да им говори и как да ги вдигне след такава загуба, която никак не е лека. След дълго пътуване и връщане, летене със самолети и т.н., успяха да направят това, което си мечтаехме", коментира президентът на БФ Баскетбол.

Следващият квалификационен прозорец е през ноември, когато тимът ни в рамките на няколко дни първо ще гостува на Черна гора, после ще посрещне същия съперник.

"Имаме нашите шансове. Трябва да ги използваме до края. Имаме и домакинство на Швеция. Смятам, че борбата ще бъде до край", каза Глушков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Пеевски: Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите
Делян Пеевски: Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите
Ботев Пловдив недоволства от програмата си
Ботев Пловдив недоволства от програмата си