НОВИНИ

Гергана Топалова и Юлия Стаматова загубиха финалите в Лисабон и Бад Валтерсдорф

гергана топалова достигна четвъртфиналите сингъл турнира вроцлав
Снимка: БФ тенис
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 08.10.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българката Гергана Топалова загуби финала на турнира по тенис на клей в Лисабон, Португалия с награден фонд 40 хиляди долара.

23-годишната Топалова отстъпи в спора за трофея на №2 в схемата Катарина Завацка от Украйна с 3:6, 6:2, 5:7 за 2:30 часа.

След като си размениха по един сет, в решителната трета част се игра без пробиви до 12-ия гейм, в които Завацка взе подаването на българката и затвори мача.

С класирането си за финала Гергана Топалова си осигури 42 точки за световната ранглиста и 3257 долара. Националката на България за "Били Джийн Кинг къп" до този момент има шест трофея на сингъл в кариерата си до момента от турнирите на ITF.

По същото време друга родна състезателка в лицето на Юлия Стаматова допусна поражение във финала на турнира на клей в Бад Валтерсдорф, Австрия с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под №6 българка отстъпи в спора за титлата на третата в схемата Тамара Чурович от Сърбия с 4:6, 5:7. Срещата продължи 2 часа и 15 минути.

Стаматова допусна пробив в седмия гейм на първия сет, с който съперничката ѝ поведе в резултата, а във втората част Чурович взе подаването на Стаматова при 5:5 и при свой сервис затвори мача.

За доброто си представяне в надпреварата българката си осигури 6 точки за световната ранглиста. Стаматова има три титли в кариерата си от турнири на ITF, а през този сезон спечели турнира в Монастир, Тунис през май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел официално обяви състояние на война
Израел официално обяви състояние на война
ПФК Лудогорец към феновете: Клубът е над всичко! Заедно ще постигнем целите си
ПФК Лудогорец към феновете: Клубът е над всичко! Заедно ще постигнем целите си