НОВИНИ

Гол по-малко от секунда преди края донесе победа на Флорида над Лос Анджелис в НХЛ

Уинипег измъкна победата над Чикаго в рамките на три минути

Флорида Пантърс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:10, 12.01.2024
Чете се за: 05:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Сам Райнхарт вкара с гръб към вратата по-малко от секунда преди да изтече времето в продължението, а Матю Ткъчък изравни в редовните 60 минути за успеха на Флорида Пантърс с 3:2 над Лос Анджелис Кингс. Това е девета поредна победа за отбора от Флорида, които имат вече 56 точки и се доближиха само на една от лидера в Атлантическата дивизия Бостън, който в последната среща за деня отстъпи с 1:2 на Лас Вегас.

Сам Бенет също вкара за Флорида, които изоставаха в резултата най-напред с 0:1, а след това с 1:2, но в крайна сметка изковаха победата. Вратарят им Сергей Бобровски спаси 32 изстрела към мрежата, а също така асистира на Райнхарт за победния гол в продължението. За гостите от Лос Анджелис точни бяха Тревър Муур и Дрю Дъфти.

Едмънтън Ойлърс спечели с 3:2 като гост над Детройт, също с продължение. Дарнъл Нърс се разписа в 1:20 минута, за да изравни клубния рекорд с девета поредна победа. Въпреки силната серия, Едмънтън е на 4-о място в Тихоокеанската дивизия с 45 точки. За последно те имат девет поредни победи през 2001-а година.

Суперзвездата на Ойлърс Конър Макдейвид изравни резултата в средата на третата част, а 2:1 направи Зак Хаймън 6 минути преди да изтече редовното време. Но само три по-късно Оли Маантаа вкара и с грешка на вратаря Калвин Пикард, за да стане 2:2.

Сиатъл Кракен отнесе Вашингтон с 4:1 като гост и са на 5-о място в Тихоокенаската дивизия. Джоуи Дакърд спаси 25 изстрела за успеха на гостите от Северозапада, а Тайе Картие прекъсна головата си суша с откриването на резултата в 8:50 минута. Алекс Венберг удвои още преди края на първата част, а защитникът Джъстин Шулц и Адам Ларсон също вкараха за осмата поредна победа над тима от американската столица. А въпреки отличното представяне днес на Алекс Овечкин, който подаде за единствения гол на Макс Пасиорети, Вашингтон търпи седмо поражение в девет мача.

В дербито на кръга шампионите от Лас Вегас победиха с 2:1 лидерите на Изток Бостън Брюинс, като срещата завърши в продължението. Алекс Пиетранджело 46 секунди след началото на допълнителното време. Бостън пък търпи трета поредна загуба след края на редовните 60 минути.

Джак Айкел също вкара за домакините, а Марк Стоун записа асистенция за победния гол. Вратарят Логан Томпсън спаси 32 изстрела и се предаде единствено при шута на Мат Гжелчик.

Също с продължение Тампа Бей победи с 4:3 Ню Джърси Девилс и събира 47 точки, на 4-ата позиция Атлантическата дивизия. Дяволите са с 45 и заемат 5-ото място в Столичната.

Дарън Радиш вкара победния гол 1:52 минути след началото на продължението. Защитникът получи шайбата на левия кръг пред зоната и стреля през двама. Голмайсторът на Лигата Никита Кучеров подаде за гола, което е 69-а точка за него. Люк Глендининг вкара два гола, а Брейдън Пойнт също беше точен за успеха на Тампа Бей.

Сейнт Луис Блус отнесе с 5:2 Ню Йорк Рейнджърс, а отборът едва започна да се придвижва към първата половина на Западната конференция. Джордан Киру записа своя трети хеттрик в кариерата, а вратарят Джордан Бинингтън отрази 40 шута. Брандън Саад и Павел Бухниевич също бяха точни по веднъж, а тимът записва осма победа откакто Дрю Банистър стана временен старши треньор.

Лидерът в Западната конференция Уинипег Джетс прекърши у дома Чикаго с 2:1, а Николай Елерс 1:05 минути преди края на редовното време донесе победата. Гостите от Чикаго бяха повели в началото на втората третина чрез Конър Мърфи, но Гейб Вилярди изравни 3:29 минути преди края след пас на Адам Лоури. Вратарят днес беше Лоран Броса и спаси 19 удара.

Bодачите в Тихоокеанската дивизия Ванкувър Кенъкс се справиха с 4:3 след продължение срещу Питсбърг като гости. Шведското крило Елиас Петерсон се разписа в средата на продължението, завършвайки комбинация на Тристан Джари и Филип Хронек. Това беше негов 22-и гол през сезона и втори в мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надежда Йорданова оглави Комисията по конституционни въпроси
Надежда Йорданова оглави Комисията по конституционни въпроси
Денков: Не са обсъждани бройки мигранти, които България да приеме
Денков: Не са обсъждани бройки мигранти, които България да приеме