НОВИНИ

Гори петролен склад в руския град Орел след украинска атака с дрон

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:17, 12.03.2024
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Новина от последния час - гори петролен склад в руския град Орел, след украинска атака с дрон. Безпилотният апарат е ударил един от резервоарите на комплекса. Не се съобщава за пострадали. Киев даде заявка, че ще продължава атаките си с дронове срещу Москва.

А САЩ са изправени пред "все по-крехък световен ред" - това предупреждават ръководителите на американските разузнавателни агенции.

Засилващото се напрежение между Вашингтон, Пекин и Москва, а също и множеството въоръжени конфликти в различни точки на света, крият сериозен риск. В доклада си, разузнавателните агенции предупреждават, че амбициите на Китай се засилват, Русия продължава да се конфронтира, а регионални сили като Иран са все по-ключов фактор и крият риск за международния ред.

Предупреждава се още, че войната в Газа може да доведе до разпространение на несигурността в световен мащаб. Серията нападения на йеменските хути в Червено море, както и активната дейност на Ал Кайда и Ислямска държава, вдъхновени от Хамас, също крият немалко рискове, допълват още ръководителите на разузнаването.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Газа на фона на Рамазана
Войната в Газа на фона на Рамазана
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават и днес
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават и днес