НОВИНИ

Скитници пребиха баща и син в Бургас заради направена забележка

Извършителите изграждат незаконни биваци край товарната гара в града

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
22:19, 11.03.2024
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Група мъже пребиха с тояги баща и син в Бургас. Причината - направена забележка за хвърлени бомбички. Инцидентът е станал в района на товарната гара в града, където се намира индустриалната зона. Около нея през последните години се заселват безработни семейства от сливенските села, които изграждат незаконни биваци и притесняват работещите.

В сряда вечерта Димитър Михов и баща му правят забележка на група роми, които хвърлят пиратки в близост до обекта, където работят.

"Имахме някакви пререкания. До бой не се беше стигнало. Но като минахме от другата страна и изведнъж излязоха 20 човека от горичката. И стана страшно. Излязоха с тояги, да. Него го удариха. С мен се размина работата, удариха ме един път по ръката и само това е. Ръката ми е в гипс в момента", разказа Димитър Михов.

Състоянието на 75-годишния баща на Димитър остава тежко. Той е настанен в хирургично отделение със счупено ребро.

"Реброто е пробило белия дроб и има течност в белия дроб, и го дренират в момента. Чакаме да видим какво ще кажат докторите."

7 души са задържани за побоя.

"След проведени беседи и разпити с тях се установи съпричастността на едно от лицата към извършеното деяние", обясни гл.инсп. Живко Манолов, началник на 2 РПУ в Бургас.

Районът около старата зеленчукова борса е известен с незаконно разположените биваци, в които се настаняват десетки хора от ромски произход. Грабежите в индустриалните обекти наоколо са чести.

"На 3 март вечерта бяха влезли и за 8000 лв. ми бяха откраднали оборудвани. Има пуснати над 30 жалби в полицията за кражби. Това става кажи-речи ежедневие вече", посочи Димитър Михов.

"Въртят се около базата, слушат силно музика, блъскат, хвърлят бомбички. Това са малки деца. Даже има и по 2,3-годишни, които пресичат улицата тук", казва Марин Михов.

"Всяка седмица тези незаконни биваци се премахват и след като лицата пристигнат отново на територията на гр. Бургас, биват изграждани", каза гл.инсп. Живко Манолов, началник на 2 РПУ.

По случая с побоя над двамата мъже е образувано досъдебно производство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви започват срещу представителки на Шотландия на турнир във Франция
Сестри Стоеви започват срещу представителки на Шотландия на турнир във Франция
Михаил Касабов: Стадион "Христо Ботев" е най-доброто съоръжение в България и националният отбор трябва да играе там
Михаил Касабов: Стадион "Христо Ботев" е най-доброто съоръжение в България и националният отбор трябва да играе там