НОВИНИ

Гръцкият секретар по туризма пред БНТ: Благодаря на българския народ за подкрепата, която ни оказва

bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 14.06.2023
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Слушай новината

Как Гърция чертае нови стратегии за развитие на туризма, които да отговарят на очакванията на хората, избрали страната за своята почивка през лятото или за кратки бягства през уикендите през цялата година? Какво се промени след ковид пандемията, войната в Украйна и последвалата икономическа криза?

Олимпия Анастасопулу - генерален секретар по въпросите на политиката и развитието на туризма в Гърция говори пред БНТ и Аделина Радева.

Пред БНТ Анастасопулу заяви, че Гърция планира да задълбочи още повече сътрудничеството с България и благодари на всички български граждани, които посещават страната като туристи.

"Трябва да благодаря на целия български народ за начина, по който ни подкрепя. В началото на 2023 година, която току що открихме, трябва да ви кажа, че пътният туризъм, особено по това време, беше много важен за нас. Вие ни подкрепихте, и ние ви благодарим за това.

След пандемията, войната в сърцето на Европа, енергийната криза, работихме усърдно по отношение на туризма и решихме, че трябва да излезем от модела слънце-море, който работи в Гърция от много години. Сега основната ни стратегия е да удължим туристическия сезон, както пространствено, така и времево. Искаме туризъм 365 дни в годината във всички региони на Гърция.

Средните разходи за пътуване са се увеличили леко, особено в някои сектори като круизните пътувания. Един посетител, който пътува така за около 6 - 7 дни, ще похарчи най-малко 650 - 670 евро, което е над средното ниво", казва Анасасопулу пред БНТ.

Вижте цялото интервю във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна анонсира трансферите на трима нови и удължи договора на Даниел Начев
Спартак Варна анонсира трансферите на трима нови и удължи договора на Даниел Начев
Погребват Емил Боев, младежът изчезна на фестивала "Сурва" в Перник
Погребват Емил Боев, младежът изчезна на фестивала "Сурва" в Перник