НОВИНИ

Хадзидакис се извини на Робъртсън, ФА няма да предприема действия

хадзидакис извини робъртсън предприема действия
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 14.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболната асоциация на Англия (ФА) няма да предприема мерки срещу Константин Хадзидакис, след като лайнсменът удари с лакът в гърлото Анди Робъртсън от Ливърпул по време на равенството 2:2 с Арсенал в неделя. Инцидентът между двамата се случи, когато играчите се прибираха в съблекалните на почивката на "Анфийлд", като Робъртсън се насочи към страничния съдия, преди след това да се оплаче от това, че е бил закачен от него.

Не се стигна до действия по онова време, но Съдийската комисия на Висшата лига (ПГМОЛ) каза, че Хадзидакис няма да получава наряд, докато не бъде довършено разследването по случая. То приключи, а от ФА излязоха с официално изявление.

"Подробно преразгледахме всички улики във връзка със скорошния инцидент на "Анфийлд", включващ защитника на Ливърпул Андрю Робъртсън и страничния съдия Константин Хадзидакис, и няма да предприемаме действия. Нашият детайлен процес включваше преразглеждането на изявления от Ливърпул и ПГМОЛ, както и на няколко ъгъла от камери на стадиона, във връзка с инцидента и заобикалящите го обстоятелства", се казва в изявлението.

В съобщение, публикувано от Съдийската комисия, Хадзидакис разкри, че се е извинил на Робъртсън, който получи жълт картон от главния арбитър Пол Тиърни за оплакването си във връзка със случилото се.

"Напълно помогнах на ФА с разследването им и обсъдих проблема директно с Анди Робъртсън по време на отворен и положителен разговор. Със сигурност не възнамерявах да направя контакт с Анди, когато отдръпнах ръката си от него, и заради това се извинявам. Очаквам с нетърпение да се завърна към съдийстването на мачове", заяви той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал пропуска и турнира в Барселона
Надал пропуска и турнира в Барселона
Жълт код за опасно силен вятър в 14 области
Жълт код за опасно силен вятър в 14 области