НОВИНИ

Хавиер Масчерано сложи край на кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 16.11.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Футбол
хавиер масчерано сложи кариерата

Рекордьорът по мачове за националния отбор на Аржентина в историята, прекрати професионалната си кариера на 36-годишна възраст.

В своята кариера Масчерано, който можеше да играе и като халф и като централен защитник защитаваше цветовете на Ривър Плейт, Коринтианс, Ливърпул, Барселона и Естудиантес, с който изигра последния си мач.

"Бях отдаден на 100 процента на професията ми, но напоследък ми бе все по-трудно да го правя. Понякога не ти избираш кога е краят, той просто идва сам", каза Масчерано след загубата на Естудиантес с 0:1 срещу Архентинос Хуниорс.

Най-успешните години на Масчерано преминаха в Барселона, където той спечели 19 трофея за осем години, ставайки пет пъти шампион на Ла Лига и триумфирайки на два пъти в Шампионската Лига.

Масчерано слага край на кариерата си със 146 мача за Аржентина и участия на четири световни първенства, започвайки от Германия 2006-та.

Бранителят има важно участие и в двете олимпийски титли на "гаучосите", извоювани през 2004-та в Атина и 2008-ма в Пекин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неприятности за Акрапович преди Вечното дерби
Неприятности за Акрапович преди Вечното дерби
Веселин Топалов е сред 50-те най-велики шахматисти в историята
Веселин Топалов е сред 50-те най-велики шахматисти в историята