НОВИНИ

Хавиер Масчерано в защита на Меси: Всеки отбор би дал всичко, за да го има за пет минути

Аржентинецът бе наказан от ПСЖ с изваждане от състава за две седмици, след като замина със семейството си в Саудитска Арабия, за което не бе получил разрешение

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
13:44, 06.05.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
стрелба смразяващи заплахи меси родния град
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Вместо да го ценят, те прекараха тези две години в това да го критикуват. Това заяви бившият съотборник на Меси в Барселона и в националния тим на Аржентина Хавиер Масчерано.

Той подкрепи седемкратният носител на Златната топка, който след края на сезона ще напусне ПСЖ.
Лионел Меси бе подложен на критики заради решението си да замине за Саудитска Арабия след мача с Лориен в неделя без разрешението на парижкия клуб.

„Жалко е, че не осъзнават какъв тип играч са имали късмета да имат в отбора си“, заяви бившият централен защитник пред радио D Sports.

"Мисля, че преди десет години никой привърженик на парижани не би си представил че един ден може да има най-добрият играч в историята в своя отбор. И вместо да го харесат, те прекараха тези две години в критики. Защо да не отиде там, където е щастлив и със семейството си", коментира още Масчерано.

"След 10 години те ще съжаляват. Всеки отбор в света би дал всичко, за да го има за пет минути. Трудно е да се намери някой с неговия професионализъм. Та той може би е най-добрият играч в историята", добавя бившият съотборник на Меси между 2010 и 2018 г. в Барселона.

Лионел Меси се извини в публикация в личния си профил в Instagram. В кратко видео съобщение аржентинецът обяснява причините, поради които е пропуснал тренировката на своя клуб в понеделник сутринта и се извини на ПСЖ.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Le Parisien (@leparisien)

„Извинявам се на моите партньори и на клуба. Искрено си мислех, че ще имаме свободен ден след мача, както беше в предишните седмици. Бях организирал това пътуване и не можех да го отменя. Вече го бях отменил един път. Извинявам се на моите съотборници и чакам какво ще реши клубът", обяснява аржентинецът.

Меси няма да бъде в състава на ПСЖ за гостуването на Троа утре вечер. Той бе наказан от клуба с изваждане от състава за две седмици. Договорът на Меси с френския шампион приключва през юни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 30 нелегални мигранти са заловени до софийското село Мирково
Близо 30 нелегални мигранти са заловени до софийското село Мирково
Коронацията на крал Чарлз III (Снимки)
Коронацията на крал Чарлз III (Снимки)