НОВИНИ

Хиндлиян: Прозрачността в Левски трябва да бъде пълна, а не само на изхода на парите

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
14:05, 01.09.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Български футбол
хиндлиян прозрачността левски пълна изхода парите

"Не съм поемал ангажимент да пазя тайните на Константин Папазов, а привържениците на Левски гласувахме доверие на Наско Сираков, когато поиска да управлява клуба, а не на Папазов".

Това заяви в интервю за БНР Степан Хиндлиян, председател на НПК на Левски.

"35% от акциите не бива да бъдат в Константин Папазов. Гласувахме доверие на Сираков, когато той се заяви като човек, който ще спасява футболен клуб Левски. Не казахме на Сираков: на теб вярваме на 51%, а на Папазов вярваме на 35%. Не съм поемал ангажимент пред Папазов да пазя неговите тайни. Парите за заплатите на футболистите на Левски са минали през фирмата на Папазов "Миш-маш" ЕООД. В същото време бях наясно, че тези пари не са негови и са дошли отнякъде. Затова и зададох въпрос защо това нещо се пази в тайна. Когато от Левски съобщиха, че парите са върнати, се чух с Папазов. Той ми каза, че парите са от Стойне Манолов. Не очаквах подобен отговор. И не е важно от кого са парите, а начина, по който се случва.

Сираков каза "Аз съм "Наско Сираков и ви гарантирам пълна прозрачност". След това от Левски в лицето на Наско Сираков, Константин Папазов и Павел Колев имат различно тълкувание за прозрачност. Те обясниха, че прозрачност за парите на Левски ще има на изхода, но не и на входа. Какво означава това нещо? Прозрачността в Левски трябва да бъде пълна, а не само на изхода на парите. Когато няма яснота откъде идват средствата в клуба, се пораждат различни подозрения. А Левски няма нужда от това. В Левски няма план за действие, ако Левски не излезе от този водовъртеж на задълженията си. Няма план "А", а камо ли план "Б".

По този начин ли ще я караме. Закърпиха една дупка с парите от Стойне Манолов, но идва време за нови заплати на футболистите. Пак ли така ще я караме, ще кърпим дупки. Левски се намира в екстремна ситуация. За да излезеш от такава ситуация, трябва да си готов на радикални мерки. Да търпиш негативите от подобни радикални и непопулярни мерки и трябва да имаш воля и характер да вървиш по този път", каза Степан Хиндлиян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локо (Пд) ще гостува в Румъния или Северна Македония в третия кръг на Лига Европа
Локо (Пд) ще гостува в Румъния или Северна Македония в третия кръг на Лига Европа
България ще предложи на ЕС приемане на единни критерии за контрол на вътрешните граници
България ще предложи на ЕС приемане на единни критерии за контрол на вътрешните граници