НОВИНИ

Холанд получи наградата си за "Златно момче"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 15.12.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
холанд получи наградата златно момче

Призът се връчва от неизменно от 2003-та година насам от италианското списание "Tuttosport" и по традиция отличава най-добрия футболист на Европа до 21 години.

Ерлинг Холанд се превръща в първия скандинавец, който получава отличието, след като през сезон 2019/20 наниза 44 гола за съставите на РБ Залцбург и Борусия (Дортмунд), а през този сезон също продължава със силното си представяне, като вече има 17 попадения във всички турнири за "жълто-черните".

20-годишният норвежец наследява като носител на приза Жоао Феликс, който спечели приза преди година, благодарение на много силната си 2019-та година, която му осигури и трансфер в Атлетико (Мадрид).

„Горд съм с наградата! Това ме мотивира да продължа да се развивам и да вървя напред“, коментира Холанд при получаването на наградата във видеообръщение.

На втора позиция остана играчът на Барселона Ансу Фати, а трети е Алфонсо Дейвис от Байерн (Мюнхен). Челната петица допълниха съотборника на Холанд в Дортмунд, Джейдън Санчо и Едуардо Камавинга от Рен.

Списанието отличи и най-добрият млад италиански футболист, като наградата отиде при 20-годишният халф на Милан, Сандро Тонали, който играе като преотстъпен при "росонерите" от състава на Бреша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдилищата ще могат да изпращат електронни призовки
Съдилищата ще могат да изпращат електронни призовки
Смъртна присъда за японец, убил и разчленил 9 души
Смъртна присъда за японец, убил и разчленил 9 души