НОВИНИ

И в неделя слънце, от понеделник започват валежи

bnt avatar logo
от БНТ
22:05, 05.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за слънчев и топъл съботен ден - днес следобед на много места температурите бяха около и над 25 градуса, в Сандански почти 30 градуса.

Денят утре също ще започне със слънце над по-голямата част от страната. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В Западна България ще има условия за градушки. Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса.

Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд на места също краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от около 20° на север до към 27° на юг. Температурата на морската вода е 16 - 18 градуса.

Над планините в сутрешните часове ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа умерен северозападен вятър.

В повечето райони от Балканите денят ще започне със слънчево време, но по-късно ще има райони с валежи. Облачно и дъждовно ще бъде времето във Великобритания. Ще вали и в Източна Франция, Германия, Швейцария, Австрия и Италия.

През новата седмица и у нас се очакват валежи - около и след обяд ще са временно интензивни и с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Слънчеви часове ще има главно сутрин. По-малко ще са валежите в източните райони. Дневните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как името на Сергей Магнитски стана символ на борбата срещу корупцията
Как името на Сергей Магнитски стана символ на борбата срещу корупцията
Лютви Местан предложи нов председател на партия ДОСТ
Лютви Местан предложи нов председател на партия ДОСТ