НОВИНИ

Играчи на ЦСКА зарадваха деца на баскетболен празник в ж.к. Дружба"

играчи цска зарадваха деца баскетболен празник дружба
Снимка: БК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 03.09.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболен празник за деца организира столичният район "Искър" с подкрепата на БК ЦСКА. 12 отбора в две възрастови групи участваха в турнир по стрийтбол, който се проведе на спортния комплекс на ул. "Тирана" в ж.к. "Дружба". Всички деца до 12-годишна възраст получиха безплатна тренировка със състезателите на "червените" и на националния отбор Георги Боянов и Виктор Гергов, както и подаръци от местната общинска администрация.

Във възрастовата група до 19 години спечели отборът на ЦСКА в състав Мартин Георгиев, Стефан Михайлов и Иван Добрев. Много оспорвана бе битката при 15-годишните, където "Паляците" в състав Деян Стоянов, Константин Беров, и Владимир Георгиев взеха две победи с по една точка разлика и заслужено триумфираха.

Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков откри състезанието и награди победителите в по-горната възрастова група. Той се ангажира районът да бъде домакин на повече баскетболни инициативи.

По време на откриването присъства и председателя на УС на ЦСКА Роберт Гергов. Той подчерта, че залата на "армейците" се намира в непосредствена близост до квартал "Дружба", който е една от "най-червените" части на София. За това се надява повече хора от района да подкрепят мъжкия отбор на ЦСКА по време на първенството в НБЛ, а децата от квартала да се запишат да тренират в школата на клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът между Тополовград и Свиленград е овладян
Пожарът между Тополовград и Свиленград е овладян
Селтик победи минимално Рейнджърс в първото голямо дерби на Шотландия за сезона
Селтик победи минимално Рейнджърс в първото голямо дерби на Шотландия за сезона